Spelarnytt: VM-aktuell klar för fortsättning med Sirius

#13 Anton Andersson, IK Sirius. Målvakt Foto: BandyWorld

Anton Andersson och Sirius Bandy är överens om en kontraktsförlängning: ”Det känns jättebra att ha förlängt med Sirius”, säger den 24-årige målvakten Anton Andersson.

Det är nu klart att landslagsaktuella Anton Andersson förlänger med moderklubben. Det nya kontraktet är skrivet på tre år.
– Anton betyder väldigt mycket för laget, både med hans sätt att vara samt det faktum att han för närvarande är en av Sveriges bästa målvakter. Det ger oss en stabilitet längst bak i banan. Anton som är fostrad i klubben spelar alltid med sitt hjärta och det smittar av sig till alla andra i en positiv bemärkelse, säger Oskar Robertson, huvudtränare i Sirius Bandy.

Beslutet att stanna i moderklubben var enligt Anton själv lätt att ta.
– Ja i slutändan blev det ett enkelt beslut. Jag trivs bra i staden och i klubben. Dessutom tycker jag om att spela inför Uppsalapubliken och tror på den satsning som klubben gör, säger Anton Andersson.

För fyra år sedan debuterade Anton i Elitserien när Sirius tog emot Bollnäs hemma på Studenternas. Han har varit med på den resa som a-laget gjort, från kvalspel till att nu de tre senaste säsongerna ha spelat kvartsfinal.
– Det är uppenbart att vi tagit kliv framåt de senaste säsongerna och det är så klart väldigt kul. Framöver behöver vi hitta en större jämnhet över säsongen och sen försöka utmana ännu längre under slutspelet, säger han.

Elitserien inleddes hemma i sjuksängen för Antons del som var förkyld när Sirius hade premiär borta mot Vänersborg. Under säsongen stod han för många fina prestationer men var kanske framförallt bäst under slutspelet där han var en bidragande faktor till att laget kunde bjuda storfavoriterna Villa Lidköping på en fight i kvartsfinalenserien.
– Min säsong tycker jag har känts rätt okej men det finns fortfarande många områden där jag vill fortsätta utvecklas. Jag tror att Sirius är en väldigt bra plats för min fortsatta utveckling eftersom jag får arbeta med Sveriges bästa målvaktstränare (Fredrik Lindkvist reds. anm.)

Läs också