World Cup: Dynamo Moskva slog Hammarby

Daniel Mossberg gjorde matchens båda inledande mål för Dynamo Moskva. Moskva kunde gå till halvtdsvila med en 2-0-ledning mot Hammarby. I andra halvlek ökade Dynamo Moskva ledningen till 6-0 genom Evgenij Ivanushkin två må och Pavel Ryazantsev och Ivan Maximov svarade för varsina mål. Matchfakta.

Sandviken hade inga problem att besegra Kuzbas i sin första match inför 1 200 åskådare. Efter 4-1 i halvtid blev det tillslut 5-3. Christoffer Edlund blev tvåmålsskytt. Matchfakta

Villa Lidköping och Kungälv spelade inför dryga 700 åskådare och det var Villa som började bäst och gick upp till 3-1 ledning i halvtid. En underhållande halvlek där Jesper Ericsson i Villa var bäst i Villalaget. Jesper svarade också för framspelningen till matchens mål där Jesper Bryngelsson fick på en kanonskott. I andra kom Villa ut som ett helt annat lag där passningsspel stämde inte och offensiven kom av sig. Kungälv fick ytor för sitt anfallsspel och fick också utdelning. Kungälv vände och vann 4-3, med Mikko Rytkönen (på bilden nr 10) som tvåmålsskytt. Cupens första skräll ett faktum. Matchfakta
Neftyanik besegrades av Västerås med 0-3. – Vi prioriterade defensiven och det var skön att spelarna slita så oerhört tillsammans i försvaret, säger tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson till VLT efter matchen. Matchfakta
Ljusdal och Bollnäs spelade inför välfyllda läktare på 3 050 åskådare. Bollnäs vann med knappa 2-1.
Edsbyn besegrade Dynamo Kazan med 4-1. Där Martin Söderberg och Anders Svensk gjorde två mål vardera för Edsbyn och Daniel Eriksson svarade för Kazans enda mål. – Edsbyn Matchfakta