VM-GULD EFTER SUDDENDRAMA

Sverige vann giganternas kamp i VM-finalen mellan Sverige – Ryssland. Mossberg avgör i sudden 6-5 efter bra förarbete av Patrik Nilsson. Första segern i Moskva för Sverige. Detta inför fulla läktare.

I den första halvlek var Sverige det bättre laget och ledde med 3-2 i halvtid. Målskyttar för Sverige var i första halvlek Daniel Andersson som gjorde 1-0 efter en försvarsmiss i ryska försvaret.  Patrik Nilsson ökade på ledningen med 2-0 på en hörna. Juri Pugrebnoy reducerade till 2-1 efter framspelning från Rinat Shamsutov.  Sverige gjorde 3-1 efter ett snyggt anfall med flera spelare inblandande där det slutligen var Daniel Mossberg som spelade fram till Johan Andersson som säkert kunde sätta bollen i mål. Dessförinnan hade Ryssland felaktigt fått ett mål bortdömt för offside.

I andra halvek var Ryssland det bättre laget, men det Sverige som inledde med att göra 4-2 genom Kristoffer Edlund.

Ryssland ägde Sudden Death, men som ofta är det tillfälligheter som avgör jämna matcher.

20′ Pogrebnoy 36′ Lomanov 51′ Lomanov 75′ Maximov 89′ Ryazantsev Russia 5 : 6 Sweden 7′ Daniel Andersson 17′ Nilsson 32′ Johan Andersson 46′ Nilsson 86′ Nilsson 110′ Mossberg