Elitserien: Kungälv malde ner Ljusdal

Kungälv besegrade Ljusdals BK med 8-2 efter 3-2 i halvtid. Efter en trög start från Kungälv så tog Kungälv ledningen i den nionde matchminuten gav Fredrik Johansson Kungälv eldningen efter pass av Jakob Jenefeldt. Ljusdal kvitterade genom Sebastian Jonsson som styrde in ett pass från Daniel Rexin. Kungälv gjorde därefter två raka mål genom Markus Kumpuoja och ett hörnmål från Mathias Johanssons klubba. Ljusdal reducerade före halvtidsvila och återligen var det en snygg styrning. Denna gång av Tobias Björklund efter passning från Filip Skoglund.

Här kan du spela Bandy på

Kungälv ökade tempot i andra halvlek och skapade många chanser där Ljusdals målvakt Jonas Svensson spelade mycket bra. Ted Skoglund ökade på till 5-2 fem minuter in på andra halvek, men sedan dröjde en kvart innan Kungälv genom Markus Kumpuoja lyckades få in bollen bakom Jonas Svensson igen. Det följdes ganska omgående av 6-2 från Tomi Hauska och 7-2 genom Mathias Johansson. Mathias Johanssons andra hörna denna söndagen. Ljusdal tog time-out för att få ordning på spelet igen när 20 minuter återstod. Ljusdal gjorde inget mål framåt i andra halvek och det blev ytterligare ett baklänges mål för Ljusdal i 78:e matchminuten genom Tomi Hauska. Bröderna Johansson i Kungälv låg bakokm mycket i Kungälv, men till matchens lirare utsågs tvåmålskytten Markus Kumpuoja i Kungälv medan målvakten Jonas Svensson fick priset i Ljusdal. Drygt 1 600 fick se Kungälv ta sin andra tvåpoängare och klättra i tabellen till tredje plats. Närmast väntar obesegrade Vetlanda borta för Kungälv och Ljusdal får rikta in sig att ta sitt första poäng i hälsingederbyt mot Edsbyn. Båda matcherna spelas på onsdag då det är fullomgång, förutom matchen Villa Lidköping – Hammarby som spelar en tidig seriefinal redan på tisdag.