Kvällensmatcher: Fartbandy i Västerås väntas i kväll (uppd)

Här kan du spela Bandy på och

Västerås SK och Villa Lidköping möts i kväll. Häftig match, sa Lillis i går när Bandyworld tittade till deras träning inför kvällens hemmamatch. Det är två lag som brukar vilja spela offensivt och vill ha mycket boll. Till Västerås nackdel är att man spelade så sent som i onsdags medan Villa har haft en dags längre mellanrum mellan matcherna. Villa hade en ganska behaglig resa i tisdagens match även om inte spelet fungerade blev det seger med 5-1 mot GAIS. Spelarna är väl medvetna om att man behöver höja sig i dagens match mot Västerås om det ska bli seger. Villa går för guld i år och då är bortamatcher som Västerås SK en viktig match för att nå bland de topp två lagen som får fler hemmamatcher i slutspelets kvarts- och semifinaler. En placering bland de två är en stor fördel och kan vara avgörande för att nå en final eller inte. Västerås har haft skadeproblem och har inte lika utvilade spelare. I Västerås saknas Jesper Hermansson, men Janne Rintala är tillbaka. Villa släpper in Petter Björling med Tim Persson får vila i kväll.

Vetlanda – Bollnäs. Hemmalaget Vetlanda är årets överraskning medan Bollnäs svaga inledning är inte lika överraskand. I fjol visade man bra spel, men det efter att man tappat i matchernas inledningar med flera baklängsmål. Nu håller man ihop spelet, tack vare att deras unga spelare blivit ett år äldre, nya kompletterings spelare och Rinaldo i bra form.

Sandviken – Broberg Söderhamn. SAIKs formkurva pekar uppåt igen efter en bra försäsong var inledningen i Elitserien riktig trög med flera förluster. Nu har laget hittat tillbaka på vinnarstigen. Broberg vann över Edsbyn, men åkte därefter ner i källaren igen. Successivt har man hittat tillbaka till en vinstgivande spel med bra defensiv och fartfylld offensiv. SAIK får ses som favorit, men Broberg kan absolut vara med och störa.

– Jag är på väg tillbaka och har åkt skridskor. Det känns i alla fall bra och det har inte varit några problem med att åka. Men jag tror ändå inte att jag spelar mot Saik. Du får väl se på fredagskvällen vid sjutiden, säger Magnus Fryklund till Hela Hälsingland.

Toppmöte i norra allsvenska serien mellan Falu BS – Örebro SK. Örebro är troligtvis en av de bästa allsvenska lagen någonsin, troligtvis det absolut bästa. Det vimlar av rutin från högsta serien och det är inget lag som innehåller spelare som är mätta på framgångar. Falun har också ett bra lag, man mycket väl störa.

Gripen är storfavorit till seriesegern och kvalpats till Elitserien från den södra allsvenskan. Strålande inledning från Gripen så här långt. Nässjö har börjat bra, men räcker nog inte riktigt till i kväll.

Läs också