Allsvenskan: Örebro SK knockat!

– Samma som vanligt, det börjar bli lite tjatigt att höra mig säga samma saker om och om igen, men jag och Dennis vill fortsatt att spelarna ska jobba på defensiven, här finns det utrymme för förbättringar, det var Örebro SKs tränare Fredrik Johanssons ord inför dagens match mot Rättvik på klubbens hemsida.

Efter fyra raka segrar och en förväntad seger mot IFK Rättvik åkte Örebro SK på en rejäl knock och tankeställare. 0-3 till IFK Rättvik efter en kvartspelad och 0-4 efter första halvlek. En tidig reducering för Örebro räckte inte, utan Rättvik ökade på till 1-5. Visserligen hämtade Örebro in till 4-5, men sista reduceringsmålet kom rejält försent. Nej, inga träd växer till himlen. Ska Örebro nå elitserien har man inte råd att tappa matcher mot förmodade mittenlag. Det här var Rättviks tredje seger, de tidigare matcherna har inte imponerat resultatmässigt med uddamålsvinst mot jumbon Nyborg och uddamålsvinst mot Grängesberg.

Örebro SK anser sig att ha så bred trupp att flera av spelarna har fått turas om att vila. I dag fanns spelare på sjuklistan. Vips var strukturen borta. För visst slår Örebro Rättvik 99 matcher av 100?

Stopp för Finspång mot Boltic

Det blev rejält stopp för Finspång som överraskat så här långt i årets södra allsvenska på en tredje plats. Boltic som tidigare vunnit hemma mot LAIK gjorde åter en bra insats med 6-2 seger i kväll. Mikael Bood blev tvåmålsskytt med sina 2-1 och 6-2 – Trodde inte att han (Bood) skulle kunna leverera så här snabbt efter skadeproblemen, men nu har vi ett offensivt vapen som vi inte hade räknat med så här tidigt in i säsongen, säger tränare Mikael Borstner till NWT. Mikael Bood har varit skadad under hösten och inte spelat än träningsmatch. Anders Wallman var utmärkt i hemmamålet, Pål Hanssen dominerade stundtals på mitten och unge Niklas Nyqvist imponerade i ett annars jämnbra Boltic, skriver NWT.

Läs också