Elitserien: IFK Kungälv glider upp i tätstriden

IFK Kungälv är ny tabellfyra efter 4-3-seger mot Villa Lidköping.

Kungälv inleder med ett snålt spel och tät defensiv där Villa ägde mycket boll. Ställningen var 1-1 i halvtid. Kungälv tog ledningen efter att Martin Berggren i Villamålet släpper retur som Mikko Rytkönen håller sig framme på slår in 1-0 till IFK. Villas Daniel Andersson kvitterar bakom debutanten och 17-årige Victor Lindblom. Villa har flera chanser bland annat ramträff av Jesper Eriksson och ett bra lägen för Daniel Andersson i första. Kungälv lyckas få många hörnor i matchen och får till slut utdelning i andra halvlek. En andra halvlek där Kungälv får vinden i ryggen och får bättre tryck i skridskoåkningen. Chansmässigt är det dock Villa som har fler chanser utöver de målen som görs. Två av Kungälvs mål kommer på en av de elva hörnorna man har i matchen. Båda målen kommer när Villa har en man på utvisningsbänken. Villa kvitteringen till 2-2 kommer efter att Peter Gustafsson trycker in en boll i straffområdet som hamnar framför Tim som kan sätta bollen till bakom Victor Lindblom. Mikko Rytkönen gör sitt andra mål när han ger Kungälv ledningen 3-2 på hörna. Villa går för att kvittera och har ett bra läge på frislag. Jesper Eriksson försöker hitta en variant istället för att lägga bollen till skarpskytten Martin Johansson. Varianten misslyckas och det blir ett friläge för Mikko Rytkönen som inte missar utan kan göra 4-2. Villa ger inte upp utan trycker in reducering till 4-3. Daniel Andersson får därefter ett jätteläge till kvittering, men Kungälv tar hem segern. Det var en välspelad match där Kungälv prioriterade defensiven. Villa gjorde ingen dålig match, men gör det väl enkelt för Kungälv. David Karlsson saknas givetvis i Villa en sådan här tät match.