Elitserien: Femte raka för Vänersborg och femte utan förlust för GAIS

Hammarby vann matchen mot Västerås SK med 4-1. Hammarby inledde klart bäst mot ett blekt Västerås SK och gick upp till en 2-0 ledning. VSK tog timeout och vände på utvecklingen i matchen. VSK reducerade till 2-1 och hade bud på fler mål.
Istället var det Hammarbys Kalle Spjuth som gjorde mål före halvtid. 3-1 kändes inte helt rättvist efter det som hände i första halvlek. I andra halvlek tog Hammarby över och var det bättre laget. Adam Giljam (bilden) ökade då på till 4-1 inför drygt 3 000 åskådare.

Joel Edling gjorde två mål när Broberg Söderhamn storvann mot Vetlanda. En viktig seger för Broberg som får andrum från lagen under slutspelstrecket och klättrar till femte plats. Tungt för Vetlanda som tappar kontakten med slutspelslagen och passeras av GAIS till elfte plats.

Magnus Muhrén och GAIS har börjat göra mål. Magnus gjorde själv två mål för GAIS som vann matchen med 5-2 (4-0). Matchens avgörande kom under ett par minuter strax före halvtid. Då gick GAIS från 2-0 till 3-0 i ett läge då Motala fick två man på utvisningsbänken. Rutinerade Patrik Spångberg drog på sig tiominuter för osportsligt uppträdande samtidigt som Olle Nordlund blev utvisad för slag på skridskon.

Marcus Seixtensson-Ottosson gjorde 0-2 för Vänersborg borta mot Bollnäs. Johan Koch gjorde det första för bortalaget som kontrollerade matchen inför 2 000 åskådare i Bollnäs. Det var femte raka segern för IFK Vänersborg sedan Stefan Karlsson tog över laget som tränare. Det är imponerande av Vänersborg att inte släppa till ett enda mål borta mot Bollnäs. Vänersborg har nu bra kontakt med slutspelslagen.