Elitserien: Hammarby vann igen!

Med skadade Mattias Åhlén och Pierre Roos tvingades Sirius skapa en helt ny försvarslinje med Matvey Aazarenko, Johan Hydling och Max Eriksson. Det tog en halvtimme för Hammarby att hitta nyckel för att ta sig låsa upp Sirius nya backlinje. Sedan rasade det ihop för Sirius och serieledarna Hammarby vann med klara inför 2 189 åskådare. Ulf Einarsson var tillbaka efter sin skada och sjukdom och David Elving Pizzoni var tillbaka efter sin avstängning. Misja Pasjkin blev matchvinnare med fyra mål varav två gjordes på straff.

Vetlanda bortavann mot Motala. Första halvlek var jämn, men Vetlanda var effektivare och ledde med 0-2. I början av andra reducerade Olle Nordlund för Motala. Vetlanda replikerade omgående till 1-3 genom Andreas Lysell (två mål) och ökade på 1-4 genom William Sjöberg. Lucas Blom gav Motala nytt hopp när han reducerade till 2-4 i den 83:e matchminuten. Björn Einarsson gjorde Vetlandas första mål.

Broberg vann ännu ett hälsingederby. Idag var det Ljusdal som besegrades. Broberg ledde under hela första halvlek och hade 2-4. Ljusdal fick jaga och fick till en kvittering i början av andra halvlek genom Tobias Björklund. Ljusdal mäktade dock inte med att komma tillbaka när Broberg återtog ledningen genom tvåmålsskytten Magnus Fryklund. Istället ökade Broberg på till både 4-6 och 4-7 genom Stefan Larsson och matchens tvåmålsskytt Jonas Nygren. Filip Skoglund snyggade till siffrorna för Ljusdal med att göra 5-7, men Joel Edling fastställde slutresultatet till 5-8 för Broberg.

I dag spelas även:
15:00 Västerås SK – Sandvikens AIK 0-3 ställningen efter 28 minuter
15:00 Edsbyn – Bollnäs 1-1 efter 28 minuter. Mikael Jernberg gav Bollnäs ledningen. Det var Bollnäs första mål efter en måltorka på 137 minuter.
GAIS – Kungälv. 17:15
Villa Lidköping – Vänersborg. 17:00