Elitserien: Villa vände 0-2 underläge och knäckte VBGs segersvit

Dryga 4 000 fick se Villa Lidköping vinna med 7-2. Villa inledde ängsligt och Vänersborg tog ledningen med o-2. Därefter dominerade Villa stort. Matchen fick ett tråkigt slut då Vänersborg tappade humöret. Med ett par minuter kvar åkte Marcus Sixtensson Ottosson ut för bentackling på U-landslagsspelaren och lagkaptenen Petter Björling. Petter bars ut på bår och Marcus Sixtensson fick rött kort och grovt matchstraff när bara ett par minuter återstod och matchen redan var avgjord. David Karlsson blev tremålsskytt för Villa Lidköping.

GAIS vann med samma siffror, 7-2 mot IFK Kungälv. Överraskande då Magnus Muhren, avstängd, stod på läktaren och Kungälv. GAIS ledde med klara 4-0 i halvtid och gick upp till 6-0 innan Kungälv gjorde sitt första mål. Eric Claesson och Tony Eklind tvåmålsskyttar för GAIS och Mikko Lukkarila gjorde två mål för Kungälv.

Bandy%20Highlights%20Gais%20krossade%20Kung%C3%A4lv

Edsbyn vann hälsingederbyt mot Bollnäs med klara 7-3. – Rena överkörningen, sade Edsbyns tränare Thomas Liw till Helahalsingalnd.se när 3–7 på Annandagen vändes till 7–3 på Trettondagen. – Det var enormt laddat inför matchen. En otroligt skön seger, och 7–3 är smickrande siffror för Bollnäs.

Västerås föll mot Sandviken med 6-7.