Villa fortsätter att imponera

Villa Lidköping forsätter att rada upp sin segerrad i årets Elitserie. Efter fyra omgångar är man det enda laget utan poängtapp. I går besegerade Villa Hammarby och ligger därmed 5 poäng före en på förhand klar SM-finalistfavorit. Första halvleken i går på Lidköpings Isstadion var målmässigt jämn, med ett litet övertag för Hammarby hjälpt av medvinden. I andra halvlek dominerade Villa stort i medvinden och laginsatsen imponerar stort. Hammarby föreföll uddlöst mot ett mycket välspelande Villa. När så Hammarby kom igenom storspelade Martin Berggren i Villamålet. Villa har ett välkänt starkt och målfarligt anfall. Daniel Andersson stänkte in fyra mål efter några riktiga delikatesser som fick de drygt 2 500 på läktarna att stor trivas. Utöver utvisninganra han Daniel sitta på utvisningsbänken två gånger. Det ena för protest mot en klart felaktig offsideavblåsning och det andra för en fasthållning. I Hammarby var det Stefan Erixon syntes mest och hade mycket boll. Patrik Nordgaard i Hammarby blev utsedd till bästa spelare i Hammarby, medan Daniel Andersson blev utsedd till matchens bästa spelare i hemmalaget.

Haparanda och Bollnäs delade på poängen i går inför 1 200 åskådare. Båda lagen överraskar positivt. Vesa Vuokila blev tvåmålsskyt för hemmalaget. Per Hellmyrs svarade för framspelningarna till Bollnäs båda mål. Slutresultat således 2-2.

Sirius vann den viktiga hemmamatchen mot Vetlanda inför 1 300 åskådare. Det var närmast en måste match för båda lagen i kampen om en slutspelsplats. Vetlanda inledde målskyttet, men Sirius vände och fastställde slutresultatet till 3-1.

Unga och skadedrabbade IFK Kungälv tog en mycket viktig seger på Skarpe Nord i går. Markus Bergwall lämnade Vetlanda för Mosserud i div 1 har gästspelat de fyra första matcherna i IFK Kungälv. Sejouren i IFK Kungälv är kortvarig och avslutades i går med seger och även 2 mål från Markus Bergwalls klubba.

Edsbyn vann klart mot IFK Vänersborg där Joakim Hedqvist och Daniel Liw svarade för 4 respektive 3 mål för hemmalaget. De drygt 1 612 på läktarna fick se sitt hemmalag gå upp till 7-0 redan i första halvlek. Sandviken vann slutligen stort mot Falu BS.