Första förlusten för Sirius

Patrik Nilsson segerskytt i jämn match mot Edsbyn

Hammarby vann hemmapremiären på Zinkensdam mot Edsbyn med 6-5. 3 511 åskådare fick se en jämn match där avgörandet kom när femton minuter återstod av matchen. Då slog Patrik Nilsson in en straff vilket betydde 4-3 till Hammarby. Inom fem minuter gjorde han ytterligare två mål varav ett på hörna. Edsbyn lyckades reducera två gånger till 6-5 innan matchen var slut. Patrik Nilsson blev fyra målsskytt för Hammarby och Jonas Edling gjorde tre mål för Edsbyn.

Ingen utdelning för Kungälv – Storseger för Broberg

I den andra matchen från premiäromgången inledde IFK Kungälv bäst hemma på Skarpe Nord mot Broberg Söderhamn. Kungälv fick inte den utdelning som behövs mot slutspelstippade hälsingelaget. Det var istället Broberg som ledningen efter mål av återvändande Joakim Hedqvist. Ted Bergström ökade sedan på ledningen till 2-0, som utökades till 3-0 före halvtidsvila genom mål av Vadim Arkhipkine. Broberg ökade på till 4-0 drygt tio minuter in andra halvlek. Målskytt Jonas
Nygren. Efter 63 minuter gjorde så Mikael Lindberg årets första mål för Kungälv. Kungälv tog då en time-out, men istället för ytterligare rudcering fick Broberg straf som Joakim Hedqvist slog in och Joel Edling ökade därefter på ledningen till
klara 6-1. Matchen slutade 7-2 efter ytterligare mål av Mikael Lindberg och Joakim Hedqvist som blev tre målskytt.

Bollnäs vände när hörnorna gick i mål

Bollnäs tog emot Sirius på Sävstaås inför 2 312 personer. Liksom i onsdags fick Bollnäs snabba mål i baken och Sirius en tidig ledning. Då föll Bollnäs mot Villa och Sirius hemma vann hemma mot favorittyngda Sandvikens AIK. Lars Fall gjorde 0-1 för Srius redan efter fyra minuter och i sjätte match minuten ökades ledningen på till 0-2 efter mål från Erik Sundins kluuba. Bollnäs reducerade omgående till 1-2 genom Mikko Lukkarila. Därefter blev det grinigt och vid två tillfällen åkte vardera en spelare ut för olämpligt uppträdande. I den 38e matchminute ökade Sirius på ledningen till 1-3 genom mål av Christian Mickelsson. Det var också ställningen i halvtid.
Lars Fall ökade på ledningen till 1-4 på hörna i 50e matchminuten. Då reste sig Bollnäs ur underläget med fyrda raka mål inom femton minuter. Återhämtningen kom efter tre hörnmål som betydde 4-4. Detta efter mål två gånger om från Mikko Lukkarilas klubba och ett från Ville Altonen. Segermålet gjorde Linus Forslund som även den kom i samband med en hörna.