Västerås SK vände på fyra snabba

På fyra minuter gick Västerås SK från ett underläge på 0-1 till en 4-1-ledning mot nykomlingen Boltic en bit in i första halvleken. Ställningen var 5-1 i halvtid. De 1 836 åskådarna i ABB Arena fick se forne Bolticforwarden Jonas Nilsson göra fem mål för sitt Västerås SK. Slutresultatet blev 9-3. Boltictränaren och forne Västeråsspelaren Ola Fredriksson tippade före matchen 4-4.

I kväll fortsätter premiäromgången med ett Hammarby – Edsbyn på ett välfyllt Zinkensdam. Vidare tar IFK Kungäv mot Broberg Söderhamn. IFK Kungälv är svårspelade på Skarpe Nord och laget har fyllts på med nya spelare och dessutom har långttidsskadade spelare blivit spelklara och unga spelare hunnit bli ett år äldre. IFK Kungälv kan bli årets positiva överraskningslag, tror Bandyworld. Försäsongen har dock inte varit tillfördel för IFK Kungälv.

Bollnäs och Sirius inleder redan andra omgången i kväll. Bollnäs ska ta igen förlusten mot Villa Lidköping i onsdags medan Sirius ska forsätta på den inslagna vägen efter oväntat klara 5-1 mot Sandvikens AIK i premiären.