Elitserien: Ordningen återställd i Västergötland

Både Villa Lidköping och Vänersborg vände underläge till segrar i kväll efter två raka förluster.

Villa slog alla ”Krisstämplare” på fingrarna. Vände 1-3 till 6-3 inför drygt 3 100. Ordningen återställd i Lidköping. Inom loppet av två minuter ledde Bollnäs med 0-2. Strul i Villa gav Bollnäs en hörna som Jimmy Lindgren gjorde mål på. Pär Törnberg som spelade i Villa i fjol ökade på till 0-2. Villa reducerade till 1-2 genom Martin Johansson och publiken vädrade morgonluft, men i stället ökade Bollnäs på till 1-3 genom Juho Liukkonen som tillsammans med  Pär Törnberg var lagets bästa spelare. Bollnäs tvåmålsledningen i halvtid speglade inte riktigt halvleken.

Villa fick tryck på Bollnäs i andra halvlek, vilket gav utvisningar för Bollnäs. Målen uteblev dock. När Villa fick straff krävde hemmapubliken mål, men straffen gick inte i mål. På hörnan därefter lyckades David Karlsson få bollen i mål till en reducering som betydde 2-3 i 59:e matchminuten. Då satt inte mindre än tre man på utvisningsbänken för Bollnäs. Bara ett par minuter efter målet och avbrutet spel för domarkonferens så slog Jesper Bryngelsson till två gånger i följd inom loppet av en minut och Villa ledde plötsligt med 4-3. Bollnäs lyckades inte få till spelet och stoppa Villas framfart. David Karlsson gjorde  5-3 och Daniel Andersson ökade på till 6-3 inför hela 3 176 åskådare.

Kalix ledde med 1-0 i halvtid i bortamötet mot Vänersborg. Det var Johan Sundqvist som Kalix ledningen på straff efter en femtonminuter spelade. I andra var det bara Vänersborg. Johan Koch gjorde två mål efter sju minuter i andra halvlek.  Vänersborg slog inte av på takten i målgörarandet. På blott tio minuter vände Vänersborg 0-1 underläge till 4-1. Forne Kalixspelaren Emil Viklund gjorde 3-1 och Nils Berner 4-1. Vänersborg gick såsmåningom upp till 7-1 efter två mål av Joakim Hedqvist och ett av Christoffer Fagerström. Matchen slutade 7-2 mål av Mikael Jansson.