Elitserien: Ljusdal tog poäng mot Edsbyn

IMG_6106
Sandviken rusar vidare i toppen av Elitserien medan Ljusdal överraskande tog poäng mot Edsbyn i Hälsingederbyt. Kungälv var alltjämt för givmilda i kvällens bortamöte mot ett bra Vetlanda som vann stort.

Broberg L SAIK S liten Sandviken vann ”formtoppsmötet” mot Broberg Söderhamn på fredagen. SAIK gick upp till 0-3 under första halvtimmen, men Broberg kom igen. 2-3 i halvtid blev 3-3 direkt i början av andra halvlek. Erik Pettersson blev tvåmålsskytt i kväll och satte punkt i matchen med sitt 4-6 mål i 88:e matchminuten. Sandviken är fortsatt som ända lag obesegrade denna säsong i Elitserien.
Matchfakta: 0-1 (4) Magnus Muhrén, 0-2 (19) Christoffer Edlund, 0-3 (30) Erik Pettersson, 1-3 (34) Martin Söderberg, 2-3 (40) Jonas Engström, 3-3 (47) Stefan Larsson, 3-4 (49) Erik Säfström, 4-4 (55) Jonas Engström, 4-5 (62) Christoffer Edlund, 4-6 (88) Erik Pettersson

Edsbyn sm Ljusdal L Ljusdal var nära poäng mot Edsbyn. Matchen påminde mycket om Ljusdals match mot GAIS i onsdags. Edsbyn var det spelande laget och ägde mycket boll. Ljusdal tar tillvara på något av de få chanser man skapar. Det blev bara två mål i matchen och Ljusdal fick med sig en poäng mot Edsbyn. Edsbyn borde ha vunnit matchen med alla de chanser man skapade. Ljusdal klättrade i tabellen till nionde plats i och med poängen.
Matchfakta: 0-1 (30) Tobias Björklund, 1-1 (60) Mattias Hammarström,

Hammarby sm GAIS L Patrik Nilsson blev tremålsskytt när Hammarby besegrade GAIS med 5-3. GAIS hade 2-2 i halvlek och tog ledningen i matchen. I Inledningen av andra halvlek ryckte Hammarby i från till 4-2 efter två snabba mål. Jacob Bucht reducerade till 4-3, men Patrik Nilsson gjorde 5-3. Matchen slutade 6-3 till Hammarby.
Matchfakta: 0-1 (18 hörna) Tony Eklind, 1-1 (20) Patrik Nilsson, 2-1 (35) Markus Kompouja, 2-2 (40) Erik Claesson, 3-2 (50) Patrik Nilsson, 4-2 (53) Stefan Erixon, 4-3 (63) Jacob Bucht, 5-3 (74) Patrik Nilsson

69 Andreas Lysell Vetlanda BK Vetlanda L KungälvSM Vetlanda tog sin första hemmaseger i streckmatchen mot Kungälv i kväll. Vetlanda hade inga problem med Kungälv som slarvade bort matchen med flera gåvor till Vetlanda och saknade tålamodet i kväll. Jonas Persson i Vetlanda gjorde några riktigt bra räddningar i inledningen av matchen. Matchen slutade hela 9-2 till Vetlanda som hade en lätt resa i kväll. Andreas Lysell i Vetlanda gjorde tre mål. Kungälvsmålvakten David Borvall berömde Vetlanda i matchintervjun i TV 4 som han tyckte gjorde riktigt bra match i den TV-sända matchen.
– Vi var väldigt effektiva på djupet i första halvlek, sa Johan Löfstedt till TV 4 efter matchen.
Matchfakta: 9-2 (90) William Sjöberg, 8-2 (89) Mikko Lukkarila, 8-1 (79) Anatoly Suzdalev, 7-1 (52) Patrik Thulin, 6-1 (45) Andreas Lysell, 5-1 (40) Andreas Lysell, 4-1 (28) William Sjöberg, 3-1 (24) Andreas Lysell, 2-1 (21) Joakim Andersson, 1-1 (9) Fredrik Brandin, 1-0 (1) Joakim Andersson