Elitserien: Bollnäs bröt Sandvikens segersvit

Västerås SK segersvit fortsätter. Efter den svåra inledningen mot topplagen Hammarby, Sandviken och Edsbyn har Västerås haft något lättare motstånd. I kväll mot Ljusdal kom den femte raka segern. Segersiffrorna skrevs till hela 11-3 och Jonas Nilsson blev femmålsskytt.

Bollnäs som har haft en tung period med tränaravhopp hämtade in 3-6 underläge till oavgjort mot serieledarna Sandviken. Därmed bröts Sandvikens segersvit på sex matcher. Juho Liukkonen har fått krutet torrt och gjorde tre mål i kväll.

GAIS och Vetlanda spelade en målsnål match där GAIS ledde i halvtid med 2-1. I andra vände Vetlanda till en 2-3-seger där William Sjöberg avgjorde i 89:e minuten.

Vänersborg vann en storseger mot Sirius som varvar hyggliga matcher med bottennapp. Det blev hela 2-9 till IFK Vänersborg efter 1-3 i halvtid. Sirius hade ett gyllene tillfälle att krypa närmare i början av andra halvlek då Vänersborg hade två man mer på plan i nära tio minuter, men lyckades inte göra mål framåt. Istället ökade tvåmålsskytte Joakim Hedqvist på till 1-4 under perioden och strax efter det numerära överläget gjorde Emil Viklund 1-5.

Johan Sundqvist blev poängvinnare åt Kalix som fick oavgjort mot Broberg Söderhamn när han i 84:e matchminuten kvitterade till 4-4. Broberg rykte åt sig en 0-2 ledning redan efter sju minuter, men Kalix repade snabbt mod och både hade 2-2 efter 15 minuter som också var halvtidssiffror. Erik Olovsson gav Kalix ledningen i 67:e matchminuten och strax efter hade Kalix ett gyllene tillfälle att på straff öka på till 4-2. Istället kvitterade Broberg på en hörna genom Martin Söderberg och Erik Jonsson återgav Broberg ledningen i 80:e matchminuten till 3-4.

Hammarby knappade i kväll en poäng på Sandvikens serieledning när man slog Edsbyn med 4-1 efter 0- 1 i halvtid. Edsbyns tränare Liw tyckte Hammarbys segersiffror var för stora och att de inte speglade hur matchen såg ut.