Elitserien: Västsvensktderby!

Fullfart i Elitserien Västsvenskt derby i dag.
Kvällensmatcher finns att spela på

I kväll så är det Västsvenskt derby mellan IFK Kungälv och Villa Lidköping. Kungälv positiva inledning av serien har grusats med förlust senast mot Hammarby som var en okej insats från Kungälv och så förlust mot Vetlanda där man inte kom upp till förväntad nivå. Lidköpingssonen Peter Karlsson skadade sig mot Hammarby och spelade inte senast mot Vetlanda. Tyvärr saknas Peter även i kväll. Enligt Nya Lidköpings Tidningen vilar Tim Persson i Villa och Henrik Larsson som bara har spelat en elitseriematch i vinter spelar i kväll.

Villa Lidköping kommer till Kungälv med 5-0 seger mot Bollnäs i andra halvlek. Villa vände ett 1-3 underläge. Bollnäs bröt som bekant Sandvikens segersvit i går med att spela oavgjort. Det svänger fort i bandyn i förra veckan spelade Sandviken ut Villa. Att dra drastiska slutsatser av några enstaka matcher är visar sig sällan vara nära sanningen.

Därför kommer de svaja till i bland

Kungälv och Villa har haft lite svängiga resultat i Elitserien och det är inte uteslutet att det upprepas vid något eller några tillfällen i vinter. Det tror vi beror på:
Kungälv och Villa Lidköping har haft större spelomsättning än vad som är optimalt.
Kungälv och Villa Lidköping spelade mot för få (Villa: fulltids-) matcher mot lag som motsvarar deras målsättning att nå.
Det här med 90 minuters matcher eller korta matcher kan förstås i allra högsta grad diskuteras.