Elitserien: Broberg lyckades vända till seger

10 matcher i kväll att följa – Bandymatcherna finns på

Broberg L KungälvSM IFK Kungälv var snubblande nära seger i tisdagens bortamöte mot Broberg Söderhamn. 20 minuter före slutet ledde Kungälv med 4-5 efter bland annat två mål Fredrik Brandin. Broberg kvitterade Kungälvsledning för tredje gången när Jonas Engström kvitterade till 5-5 i 73:e matchminuten och sedan gav Jonas Engström även Broberg ledningen för första gången med sitt 6-5 mål i 80:e matchminuten.

Kungälv hade hörnor i slutet av matchen. Kungälv fick till en kvittering till 6-6, men målet blev bortdömt för offside. Det var det fjärde bortdömda målet för Kungälv i matchen. Till Göteborgs-Posten säger Ari Holopainen: – Vi fick fyra mål bortdömda, varav två var korrekt av domarna men de andra två anser jag var ytterst tveksamma. Vi spelade som vi hade tänkt och jag är väldigt tillfreds med hur mina spelare agerade. Vi hade bra koll i 75 minuter, sedan smällde Broberg in två returer, säger Holopainen.

Broberg/Söderhamns finska landslagsspelare Rolf Larsson saknades i kväll. Rolf har fått en ledbandskada i knät och är borta minst en månad. Troligen missar Rolf Bandy-VM.