Allsvenskan: Gripen vann seriefinalen

Nässjö L Gripen L Det blev målsnålt när Nässjö och Gripen spelade seriefinal, men de 600 på läktarna fick se en spännande och bra match. Nässjö behåller dock serieledningen trots 1-2-segern. Nässjö hade en kvittering i mål, men målet dömdes bort för offside. Johan Grahn gav Gripen ledningen redan efter 20 sekunder. Nässjö kvitterade genom Marcus Magnusson när 13 minuter var spelat, vilket också var halvtidssiffrorna. Johan Grahn gjorde det matchavgörande målet. Framspelad av Erik Schön i den 65:e matchminuten.

– Det är en bra match i högt tempo. Jag tycker vi vinner rättvist, säger Gripentränaren Johan Sixtensson till TTELA som främst ville framhålla liberon Viktor Nordmark tillsammans med högerhalven Erik Schön och Henrik Korén på mittfältet. Men alla gör en stark insats. Det kändes som om vi ville komma hit och visa musklerna lite och det tycker jag att vi gjorde.

Motala sm LAIK 164 liten Motala vann en jämn match mot Lidköpings AIK och klättrade ytterligare i tabellen. Segersiffrorna blev 5-3, men det stod 1-1 i halvtid och ställningen var 2-2 när halvtimmen var kvar att spela. Jonas Ericsson tvåmålsskytt för Motala så långt. Här hade Lidköpingslaget ett par olyckligs minuter. I numerärt underläge gjorde Erik Ågren 3-2 för sitt Motala och strax efteråt gjorde Lidköpings AIK mål i egen kasse. Lidköpings AIK gick förstås för att få till en reducering, men i stället gjorde Oscar Folkesson 5-2 för Motala. Visserligen reducerade bortalaget genom tvåmålsskytten Tobias Nyberg, men det räckte inte mot IFK inför nära 300 åskådare. Motala som leder utvisningsligan kom denna gång undan med endast 2o minuter.

Surte och Tranås BoIS vann återigen och finns med tabellens övre del. Medan Jönköping och Tjust vann viktiga matcher mot Frillesås respektive Otterbäcken på den undre halvan av tabellen.

Blåsut/Vänersborg BK – Surte BK 5 – 6
Jönköping IF – Frillesås BK 6 – 2
Tranås BoIS – Åtvidabergs BK 5 – 3
Otterbäckens BK – Tjust 5 – 7
Nässjö IF – Gripen Trollhättan 1 – 2
IFK Motala – Lidköpings AIK 5 – 3