Allsvenskan: Segrar för toppkvartetten

De fyra topplagen i södra allsvenskan vann sina matcher på lördagen. Det blev sena segermål till fördel för Motala mot Tranås och Surte mot Jönköping. Gripen hade inga problem att vinna över Otterbäcken medan Nässjö vände underläge till seger mot Lidköpings AIK.

Tranås BoIS hade ledningen med 4-1 mot IFK Motala efter 35 minuters spel inför över 400 åskådare. Björn Einarsson reducerade strax för halvtidsvila till 4-2 och i början av andra halvlek gjorde Björn även 4-3 (49). Matchens andra tvåmålsskytt Robin Östh svarade med att öka på Tranås ledning till 5-3 (52).

Lidköpings AIK tog ledningen mot Nässjö, men serieledarna lyckades vända till 1-3. Därefter var det förstås Lidköpings AIK som fick jag i kapp, men kom aldrig närmare än 2-3. Stabil Nässjöseger med 3-6 där Oskar Henriksson gjorde två mål för Nässjö.