Elitserien: Storsegrar för Broberg och Villa

8-2 och 8-3 blev segersiffrorna för Broberg Söderhamn och Villa Lidköping på lördagen.

92 Jesper Öhrlund BrobergI hälsingederbyt mellan Broberg och Ljusdal hade hemmalaget en ledning med 4-0 redan efter 33 minuter. 5-1 i halvtid växte till 8-2 i andra halvlek. Inför 1 234 åskådare blev Jonas Engström och Jesper Öhrlund tvåmålsskyttar. Broberg klättrar förbi Bollnäs till sjunde plats i tabellen och har nu tre poängs marginal till Vetlanda utanför slutspelsplats. Ljusdal ligger näst sist på 13:e plats med samma poäng som 12:an Kungälv och en poäng mindre än 10:an och 11:an Kalix. Det således mycket jämt i tabellen.

10 David Karlsson Sirius ligger sist i tabellen och det var väl ingen som förväntade sig att laget skulle rå på Villa Lidköping på bortaplan. Inför omgångens högsta publiksiffra, 2 721, blev det 8-3 till Villa. Sirius var länge med matchen och var vid ställningen 2-0 till Villa  ytterst nära art vid två tillfällen få bollen i mål.  Istället var det David Karlsson som ökade på till 3-0 till Villa på hörna strax före halvtidsvila. Villa syntes satsa på försvarsspel före anfall i första halvlek. I andra halvlek öppnade Villa med 4-0 genom Daniel Andersson (47) och 5-0 David Karlsson (53). David Karlsson gjorde tre mål i matchen. Tim Persson ökade på till 6-0 (63). Sirius gjorde tre mål i matchen genom Victor Lundberg 6-1 (73), 7-1 genom Lidköpings fostrade Robin Olsson (78) och 8-3 genom Daniel Sandberg (92). Daniel Andersson var outstanding i andra halvlek.  Villa ligger på tredje plats två poäng efter serieledande Sandviken och serietvåan Hammarby.

Annandagen bjuder på många fina derbyn som sig bör. Just nu är 3 900 biljetter sålda i derbyt mellan Villa Lidköping och Vänersborg.