Elitserien: Effektivt Hammarby slog Villa

Villa Lidköping var det bättre laget, men det var Hammarby som gjorde flest mål i dagens toppmöte i Elitserien.
Hammarby var det effektivare laget och vann med 4-6 efter 2-2 i halvtid. Villa var det klart bättre laget i första halvlek och 4-1-ledning till hemmalaget hade inte varit orättvist. Villas fina inledning på matchen stördes när Villa tvingades möblera om i laget efter att Jesper Eriksson inte var i form. I andra halvlek tog Villa över igen och pressade Hammarby hårt. TV-publiken tyckte Tim Persson och Villa skulle haft ett mål då domaren missade en boll som varit över mållinjen.

Sandviken besegrade Ljusdal med 5-1 och det är nu Hammarby och Sandvikens AIK som gör upp om vilka lag som ska vinna elitserien.

IFK Kungälv tog en viktig seger för att undvika kvalet i bortamötet mot Kalix. Kungälvs fyramålsskytt Mikko Lukkarila avgjorde matchen efter ett målvaktsutkast från David Borwall. För Kalix väntar nu sannolikt kval.

Edsbyn hittade återigen segerformen och vann det svåra bortamötet med Västerås SK med uddamålet. Magnus Kuben Olsson har gått i Edsbyns ledarstab.

Vänersborg vann hemmamötet mot GAIS med 4-1 medan Broberg vann bortamötet mot Vetlanda med 4-6.