Elitserien: Tellus slog suveräna serieledarna

Tillberga L Tellus Lietn Tillberga fick smaka på säsongens första förlust i allsvenska norrgruppen när man i går föll mot Tellus.

Tillberga ledde i halvlek med 4-2 och såg ut att gå mot sin tolfte seger och trettonde match i rad utan förlust. Serifemman Tellus inledde andra halvlek med två mål på fyra minuter och tre mål under de 18 första minuterna efter bland annat två mål av 25-årige Lukas Persson från Motala. Lukas Persson avslutade även målskytten i matchen med att göra sitt tredje mål i matchen och Tellus vann med 5-8.

Tillberga är serieledare med samma poäng som Katrineholm, men med en match mindre spelad. Bakom jagar Uppsala Näs IK, Haparanda Tornio och Tellus. UNIK är fem poäng efter toppduon medan Haparanda och Tellus har sex poäng att ta fatt på de återstående åtta matcherna i grundserien.

Härnösand ligger sist i den norra serien med en poäng. Selånger, Boltic och Gustavsberg kämpar om nytt allsvenskt kontrakt.