Elitserien: Tung förlust för Kungälv

69 Andreas Lysell Vetlanda BK
Kungälv dominerade stort i söndagens match mot Ljusdal, men några enkla försvarsmissar gav målgivande hörnor och baklängsmål.
Återigen var det hörna som gav seger till bortalaget på Skarpe Nord. Denna gången kom det i matchens 94:e matchminut och det
var Vetlandas VM-aktuelle Johan Löftstedt som satte bollen i mål. Det var annars Kungälv som var i ledningen under större delen av matchen. Kungälv tog ledningen och brände dessutom en straff i första halvlek. 4-2 en bit i andra halvlek efter tre Kungälvs mål på hörna förvandlas till bortaseger 4-5. Än en gång tog inte ”överraskningslaget” Kungälv tillvara på sin chans att blanda sig i kampen om en slutspelsplats på allvar. Vetlanda vann den viktiga fyrpoängsmatchen och i stället för att komma upp på samma poäng som Vetlanda så skiljer det istället fyra poäng mellan lagen. I stället flåsar GAIS nu bara två poäng efter Kungälv.

Bollnäs tog poäng mot Villa Lidköping

Vetlandas avstånd växte även till den andra slutspelsutmanaren då Bollnäs tog en poäng mot Villa Lidköping på snöigt Sävstaås. Matchen slutade 1-1 efter 0-0 i halvtid. Efter urladdningen mot Sandvikens AIK var det en trött och slitet Villa höll Villatränaren Magnus Nordin med om som tyckte det var tuffa förhållanden med snöfall och ett laddat och bra motstånd. – Vi gör det ändå helt ok, tycke Magnus efter matchen.

Villa drog på sig hela 50 utvisningsminuter i matchen och leder utvisningsligan i Elitserien. Vad beror det på? Villatränaren Magnus Nordin: – Ja du… Många av utvisningar, speciellt i kväll, känns mycket billiga. På försäsongen hade vi knappt nån utvisning alls, vi gör inget annorlunda nu.

Bollnäs fortsätter att jag balans i ekonomin, ha hela spelare och nå slutspelsplats har nu ett VM-uppehåll framför sig. Fem spelare från Bollnäs har VM-uppdrag. Andreas Westh förstås och så fyra finska landslagsspelare. De är: Ville Altonen, Samuli Helavuori, Juho Liukkonen och Timo Oksanen förstås.