Elitserien: Två poäng som Hammarby ska vara glada över

Det skrällde till på lördagen när Sirius slog Västerås SK med 2-1 i det klassiska mötet där Viktor Broberg gjorde comeback för hemmalaget. Sirius skadelista med Pierre Roos, Mattias Åhlén och Niklas Eriksson stärker förstås inte slagstyrkan. Johan Andersson som lämnade Västerås för Sirius var skadad under försäsongen och i dag stod Johan för båda Sirius målen. Ted Andersson gjorde Västerås kvitteringsmål.

Hammarby tog ledningen i bortamatchen mot GAIS redan efter lite drygt tre minuter genom Patrik Nilsson och vann matchen – Allt var som förväntat. Nej så var det inte. GAIS kvitterade omgående Hammarbys ledningsmål och gjorde en riktigt bra match mot regerande svenska mästarna med fyra landslagsspelare(!).

GAIS Jacob Bucht stod för kvitteringen på hörna. Hammarby återtog ledningen hörna genom David Pizzoni Elfving. GAIS höll väl spelet Tony Eklind, moderklubb Otterbäckenuppe och Hammarby skapade inte mycket under sista halvan i första halvlek. Ett piggt GAIS kvitterade strax före halvtid genom Eric Claesson. Vinden ökade i andra halvlek. Hammarby tryckte gasen i bott i början av andra halvlek, men GAIS hade inga problem att försvara sig och tog successivt över initiativet i matchen från Hammarby och tryckte stundtals på med bra tryck på Hammarby.

Utdelningen kom i 82:a matchminuten när Joel Pettersson skickade upp bollen mot en fri Toni Eklind som inte gjorde något misstag. Toni Eklind överglänste flera VM-aktuella spelare. Minuten senare hade GAIS ett kanonläge att öka på till 4-2, men domare Anders Kristiansson avvaktade situationen utan blåste frislag till GAIS som blev resultatlös. I samband frislaget tog Hammarby time-out. Hammarby ökade takten sista fem minuterna och lyckades få till både en kvittering och matchavgörande 3-4 målet genom Anders Persson. Hammarby ska vara riktigt glada över att det blev två pinnar från Göteborg. GAIS var absolut välförtjänta av minst en poäng i matchen.

Närmare 1 000 åskådare såg matchen och trots förlusten är nog de flesta GAISarna trots förlusten positivt överraskade över hur sitt lag genomförde matchen. GAIS har gjort två riktigt bra matcher mot ettan och tvåan i elitserien härnäst efter VM-uppehållet väntar serietrean Villa Lidköping.