VM: Ryssland försvarade Guldet

VM2014GQ2A6661_8

(Foto/Author Alexander Novikov)
Ryssland vann finalen med 3-2.

Ryssland försvarade VM-guldet efter finalseger med 3-2 (2-1). Jevgenij Ivanushkin blev matchvinnare med sitt 3-2 mål som blev segermålet.

Christoffer Edlund och Patrik Nilsson missade varsina straffar, vilket förstås inte något lag har råd att göra mot starka Ryssland.

– Det var ju den här matchen vi ville vinna. Och det var en jäkla kamp och fight och vi fick ju inte precis någon energi av straffmissarna. Vi hade ju vassa lägen men bollen hoppade och for och gick utanför, säger förbundskaptenen Jonas Claesson till TV4.

Förbundskapten Jonas Claesson var förstås besviken efter förlusten, men tyckte ändå spelarna gjorde vad man kom överens om i andra halvlek. Sveriges kvittering som Patrik Nilsson knackade kom till på en situation efter ett svenskt spel som man pratade om i halvtidsvila.

Anders Svensson gjorde en bra match i målet och Per Hellmyrs spelade mer på mittfältet än den halvplats han normalt spelar på.

Målen:
0-1 (3) Daniel Berlin på hörna, 1-1 (5) Zakharov på straff, 2-1 (40) Lomanov, 2-2 (48) Patrik Nilsson, 3-2 (66) Ivanushkin

Bronsmatchen vann Kazakstan

Finland tappade bronsmedaljen till Kazakstan. Efter 2-0-ledning i halvtid med mål från Sami Laakkonen och Samuli Helavuori så vände Kazakstan på matchen och vann med 3-5.

Alexander Nasanov tvåmålsskytt med först en viktig 2-1 reducering tidigt i andra halvlek och ledningsmål till 3-4 i 83:e matchminuten.

Timo Oksanen räddade en straff i 45:e matchminuten. Antti Ekman gjorde det tredje finska målet som innebar kvittering till 3-3 för Finland i 68:e matchminuten.

Norge slutade femma efter 6-3 mot USA.
Vitryssland vann matchen om 7:e platsen mot Kanada med 7-5.