VM: Sverige till final efter dramatik

VM2014

2014_01_27-20_12_42--GQ2A7456-305018_4 (Foto/Author Alexander Novikov)
Sverige såg ut att gå mot en stabilseger mot Kazastan efter 4-2 i halvtid. I andra hade Sverige bra kontroll på matchen och hade chanser till punktera matchen helt. När Sergey Pochkunov reducerade till 4-3 på ett frislag då 25 minuter återstod höjdes temperaturen rejält.

Sverige behöll dock taktpinnen, vilket skulle ge möjligheter för Kazakstan till omställningslägen. Sverige hade bra kontroll på matchen, men Kazakstan fick in en kvittering till 4-4 fem minuter före slutet. Målet dömdes bort för offside. Kazakstan lyckades få till ytterligare heta lägen till kvittering i slutminuterna.

Jonas Claesson varning för Kazakstan inför VM visar sig befogad. Det bär inte vara någon överraskning heller mot bakgrund av Sverige haft tufft mo Kazakstan tidigare. 2012 avgjordes semifinalen mot Kazakstan efter straffar.