VM: Finland satte press på Ryssland – men föll

VM2014

Ryssland vann den målsnåla semifinalen mot Finland där Ryssland tog ledningen i sista minuten  av första första halvleken. Målen kom på hörna genomm Yuri Vikulin. Ryskt spelövertag, men  ett försvarsmässigt tätt och omställningspiggt Finland skapade fler chanser i början av första halvlek.  En straff missades av Mikko Lukkarila.

Igor Larionov ökade på Rysslands ledning efter 55 minuter och Ryssland hade övertag i spelet.  Mikko Lukkarila var så när att revanschera sig på den missade straffen när han hade ett bra skott  vid stolproten som den ryska målvakten Roman Chernykh. Istället ökade Ivanushkin på till 3-0 på hörna, vilket  punkterade matchen.

Visserligen fick Mikko Lukkarlia in en reducering fyra minuter för slutet på ett knackskott strax utanför  straffområdet.

Totalt sett en bra match av Finland som inte riktigt räcke till. Ett Finland som som saknar skadade spelare  som Mikko Rytkänen, Rolf Larsson och Juho Liukkonen.