Slutspel: Broberg vände igen!

980x240_FINALEtikett BW 2014
Broberg vände igen! 2-4 hämtades in till 4-4 före full tid och årets slutspel fick sin första match gick till förlängning. Broberg tog initiativet i förlängningen och vann matchen!

Första halvlek präglades av slutspelskamp och slutade 2-2. Jonas Nygren gav Broberg 13 Magnus Muhrén SAIKledning på en straff som petades av Joel Edling (15)! Linus Forslund kvitterade för SAIK (28). Erik Säfström satte full fart och åkte igenom Broberg och satte 1-2.  Broberg kvitterade på hörna genom Martin Söderberg (33).

Sandviken öppnade andra halvlek med bra spel och först gjorde Christoffer Edlund 2-3 (46:19) och minuten senare ordnade man straff. Erik Pettersson sköt straffen utanför. Strax senare tappade Erik bollen i eget straffområde där Broberg fick en dubbelchans. Sandvikens offensiv kom av sig och Broberg var med i matchen igen.

I 67:e matchminuten snodde Magnus Muhrén bollen från Broberg och från egen planhalva hade en egen slalomuppvisning som inte ens Ante Kostelic hade kunnat gjort svårare. Magnus hade inga problem och gjorde 2-4 för Sandviken.

Söderberg hade ett jätteläge för Broberg att reducera i 74:e matchminuten och det fanns fler lägen för Broberg att komma närmare inte bara spelmässigt utan även målmässigt. Bland chanserna borde Broberg ha fått en straff när Sandviken försvarade sig med en högklubba i straffområdet då tio minuter återstod.

Brobergs Simon Folkesson lyfte fram bollen till Jonas Engström som lyckades få bollen i mål bakom Pasi Heikkanen och 4-3 var ett faktum när sju minuter återstod. Broberg skapade ytterligare press och fick fram en hörna som dock blev resultatlös. Broberg gav inte upp, pressade på och försökte skapa hörnor. Man lyckades till slut få till ytterligare en hörna innan fulltid och kvitterade till 4-4 genom Martin Söderberg.

Broberg tog initiativet från Sandviken i förlängningen och tog hem matchen. Matchvinnare blev Robert Dammbro. Detta trots en man kort sedan Jonas Nygren fick sin tredje utvisning i matchen. Jonas fick därmed lindrigt matchstraff och är avstängd den femte matchen på tisdag. I dag vilade finske landslagsspelaren Rolf Larsson i Broberg.

Hur kommenterar man detta? Denis Wasberg, målvakt i Broberg: – Att vi aldrig ger upp! Att vi är grymt starka hemma på Hällåsen. Att vi bjuder på bra underhållning. Och att vi tokladda för tisdagen!