Slutspelet: Västerås i kapp Vänersborg – Fagerström skadad

980x240_FINALEtikett BW 2014

91 Johan Esplund Västerås SKVästerås SK har förlängt kvartsfinalserien mot IFK Vänersborg efter 6-3 borta på söndagskvällen. Vänersborg återigen utan Christoffer Fagerström och det är oklart om Christoffer kan spela på tisdag.

Västerås SK inledde målskyttet redan efter ett par minuter när Magnus Joneby flippade fram bollen till Jonas Nilsson som satte bollen bakom Pertti Virtanen. Vänersborg lyckades dock vända till 2-1 ledning efter mål av Joakim Hedqvist (19) på hörna och Nils Berner (30) i samband med hörna. Västerås lyckades kvittera till 2-2 på hörna (35), vilket var ställningen i halvtid. Västerås var det stabilare laget för kvällen och tog över andra halvlek. Janne Rintala (55) återgav Västerås ledningen på hörna. Matchens fjärde hörnmål. Ted Bergström ökade på till 2-4 snyggt framspelad (61) av Janne Rintala. Ex-Vänersborgaren Mikael Olsson avgjorde matchen med sitt 2-5 (71). Vänersborg försökte desperat få till reduceringar. Joakim Hedqvist kunde spela fram Johan Koch som reducerade till 3-5 (77).
Jakten gick vidare men istället var det Västerås som ökade på till 3-6 och 3-7 genom Ted Bergström och Jonas Nilsson.

IFK Vänersborg – Västerås SK 3-7 (2-2)
VBG: Joakim Hedqvist, Johan Koch, Nils Berner.
VSK: Ted Bergström 3, Jonas Nilsson 2, Janne Rintala, Mikael Olsson.
Utv: VBG 2×10 VSK 3×10
Hörnor: VBG 2/8 VSK 2/7
Straffar: VBG 0/0 VSK 0/0