Elitserien: Tar Sirius chansen att få ”slutspelshäng”?

Sirius smEdsbyn smSirius (11) – Edsbyn (8) I dag spelas två Elitseriematcher. Sirius har chans att få kontakt med slutspelsslagen med seger mot Edsbyn, förstås en skräll. Edsbyn har dock viktig spelare skadad i Daniel Liw, inre ledband. Jonas Edling har troligen en del kvar till toppform efter sin skada och det är lite ovisst kring Hans Andersson som fick en blödning i vaden före matchen i onsdags. Men Magnus Kuben Olsson meddelar att man planerar för att Hasse ska spela i dag.
Sirius får klara sig utan Ilja Grachev i dag som är sjuk.

SAIK S litenVillaSMSandvikens AIK (1) – Villa Lidköping (9)
Storseger för Sandviken senaste mot Ljusdal, men matchen kostade en del i form av skador på Daniel Mossberg, Daniel Bäck och Erik Pettersson. De klev av matchen senast. Anders Jakobsson är dock optimistisk vad väller de tre. – Var med försiktigt idag på träningen, de spelar imorgon (läs idag) om inget händer.
Villa har sedan tidigare Lars Fall på skadelistan efter tacklingen han ådrog sig mot Vänersborg. VM-spelaren Martin Johansson fick en befarad spricka i foten och spelar inte i dag. Besked om hur illa det är vet inte Martin förrän nästa vecka. – Tyvärr så är de så, bekräftar Martin.
Villa har revansch att utkräva efter tre raka förluster, men jämna matcher mot svenska mästarna i fjolårets slutspelsfinaler. Villa jagar viktiga poäng för att ta sig upp på slutspelsplats, medan Sandviken tycks ostoppbara i serieledningen utan poängförlust.

Läs också