Elitserien: Villa först med att ta poäng mot SAIK

Sirius smEdsbyn smSirius – Edsbyn 1-3 (0-3)
– Vi kontrollerar första halvlek fullständigt! 3-0 rättvist i halvtid. Dom kommer in i matchen i andra, dock har dom inte så långa lägen mer än deras 3-1 mål, analyserade Simon Jansson efter mtachen.
– Vi hade nåra bra chanser i andra att stänga matchen helt tidigare, men blir ändå ingen hotad seger!
Edsbyn utan Daniel Liw klättrar till femte plats efter dagens seger där Jimmy Jansson, Simon Jansson  och Jonas Edling gjorde målen för de rödblå. Sirius utan Ilja Grachev fick Robin Olsson fick göra säsongsdebut i Elitserien. Mattias Hammarström (51) svarade för Sirius mål mot det lag han spelade för ifjol.

95 Erik Pettersson SAIKSAIK S litenVillaSMSandvikens AIK – Villa Lidköping  7-7 (5-5)
Nej, det var inte repris på fjolårets tredje semifinal lagen emellan som också slutade 7-7, där SAIK blev klara för SM-final efter hörnmål i förlängningen. Även kvällens match var helt i publikens smak med många mål som det allt som oftast är lagen emellan.

Fjorton mål i matchen vad säger man då? Anders Jakobsson taktiker i SAIK: – Mållös! Skämt åsido, mycket slarv från båda håll trodde det skulle sluta 12-12 innan det var klart. Bra forwards givmilda försvar. Svåranalyserat.

Villa spelade idag med rutinerade backparet Daniel Lehnbom och Johan Malmqvist som båda fick göra säsongsdebut när Erik Rosengren vilade och då Martin Johansson är fotskadad. Sandviken är förstås inte det lättaste motstånd att göra säsongs debut emot.

Villa var i ledningen större delen av matchen och hade både med 0-1 och 1-2 efter mål av David Karlsson och Jesper Bryngelsson. När Sandvikens Patrik Nilsson och Erik Pettersson hade presenterat sig och visat deras målfarlighet var ”ordningen återställd” och det var hemmaledning med 3-2.  Då var det spelat knappt tjugo minuter i matchen och en och annan trodde nog att SAIK hade vänt matchen för gott. Villa visade dock prov på sin målfarlighet också och vände på steken. Gästerna gick upp i en tvåmålsledning två gånger i matchen. Först till 3-5 som hemmalaget lyckades komma i kapp till 5-5 före halvtidsvila.

Villa återtog ett målmässigt grepp på matchen i inledningen av andra halvlek med 5-7-ledning efter 62 minuters spel. SAIK svarade med reducering till 6-7 efter ett hårt skott från Erik Pettersson och tog sedan ett rejält grepp på matchen tills Villa tog timeout (67). Matchen jämnades ut därefter, men kvitteringen till slutresultatet 7-7 kom redan två minuter efter timeouten.

Villa är första lag i Elitserien som lyckas sno åt sig en poäng från svenska mästarna. Då är Villatränaren Johan Sixtensson är nöjd, men…   – Klart att en poäng är starkt i Göransson Arena, men lite svider det att vi inte kan hålla någon av våra tvåmålsledningar.

Patrik Nilsson och Erik Pettersson tremålsskyttar och Ted Haraldsson gjorde ett mål för SAIK. Det såg för övrigt inte ut som det var någon större fara med Daniel Bäck, Erik Pettersson och Daniel Mossberg efter de smällar de ådrog sig i SAIKs match mot Ljusdal tidigare i veckan. Villas mål gjorde av David Karlsson tre och Jesper Bryngelsson två. De övriga två gjordes av Daniel Andersson och Tim Persson. David Karlsson har nu gjort 300-mål i Villatröjan.

Sandviken behåller serieledningen medan Villa klättrar en placering och åttonde plats i tabellen.