Elitserien: Villa klättrar efter knapp 5-3-seger mot Ljusdal

85 Joel Edling Broberg litenBroberg LKungälvSM Broberg – Kungälv 3-2 (2-2)
Det var en spelmässigt jämn match tyckte Kungälvspelaren Mathias Johansson. – Dom sätter sina chanser, då vinner man!Broberg tog ledningen med 1-0 och hade bra läge att göra 2-0 på straff, men IFK vänder till 1-2. Broberg kvitterar före halvtidsvila. – Ja vi ska göra 2-0 och 3-0 sedan gör Kungälv två mål på en chans, kommenterade Brobergs tränare Svenne Olsson första halvlek. – Andra halvlek för vi spelet mot ett lågt Kungälv och vinner rättvist.
Broberg upp till tredje plats i tabellen efter kvällens seger. Kungälv ner till tolfte plats.

Ljusdal LVillaSM Ljusdal – Villa Lidköping 3-5 (2-2)
Villa Lidköping tog initiativ i matchen, men saknade den riktiga gnistan i speltempot. Ett hypereffektivt hemmalag med Kalle Mårtensson i spetsen så är det Ljusdal som går upp i en 2-0-ledning.
100 Kalle MårtenssonVilla kom igen och skapade flera hörnor och bra lägen att göra mål på. 2-1 reduceringen kom på lagets fjärde hörna genom Johan Malmqvist. En Villa hörna följdes av en Ljusdalskontring där Villa fick ett omställningsläge efter fint samarbete med Jesper Bryngelsson, Daniel Andersson och Jesper Eriksson – bäst i Villa i kväll – som fick fram bollen i straffområdet till Jesper Bryngelsson kvitterade till 2-2 före halvtidsvila.

David Karlsson ökade på till 2-3 (59) på straff efter en rad straffmissar i inledningen av elitseriesäsongen.  Ljusdal kvitterar dock igen efter ett inspel nere från hörnflaggan slår Emil Melin in bollen framför mål där Kalle Mårtensson får fatt på en studsande boll och klipper in en kvittering (68). Ljusdal skapade ett par riktigt bra lägen efter kvitteringen.

Ljusdal gör en bra match, men räcker inte riktigt till. – Ja det får man nog hålla med om! Känns som det studsar emot oss lite återigen, samtidigt som Villa blir tunga i slutet såklart.
Villa avslutar matchen med att göra 3-4 genom Daniel Andersson (78) och David Karlsson gör senare 3-5 (91). Villa klättrar åter upp på slutspelsplats och ligger nu femma i tabellen och har med en match mindre spelad kontakt med de fyra topplagen.

Patrik NilssonVetlanda L SAIK S liten Vetlanda – Sandvikens AIK 6-9 (4-4)
Det blev en målrikhistoria med hela 15 mål där serieledarna vann striden med tre mål. Erik Pettersson gjorde inte mindre än tre mål på straffar. Patrik Nilsson var dock matchens målgörare och avgjorde matchen med fyra mål. Patrik gör tre mer eller mindre avgörande mål på tolvminuter i inledningen av andra halvlek.

Joakim Andersson och Christian Mickelsson tvåmålsskyttar för Vetlanda som hade ledningen i större delen av första halvlek. 4-2 stod det på matchtavlan innan SAIK fick två straffar inom loppet av fem minuter alldeles före halvtidsvila.
Sandviken kvar som serieledare medan Vetlanda tappar en placering och ligger åtta.

Hammarby sm Bollnäs mini Hammarby – Bollnäs 3-1 (1-0)
En viktig seger för Hammarby och lika tung förlust för hälsingarna som hade mycket bollinnehav.
– Ja en match som lika gärna vi kan vinna! Hammarby försvarade sig djupt. Fick stånga oss blodiga, konstaterade Bollnäs lagkapten Andreas Westh efter matchen.
Robert Rimgård, Jonas Enander och Robin Sundin målskyttar för Hammarby medan Daniel Berlin svarade för Bollnäs 3-1 reducering.
Hammarby kvar på tionde plats, men har fått kontakt med slutspelslagen och bara tre poäng efter seriefyran Bollnäs.

Ilja GrachevTillberga L Sirius smTillberga – Sirius 2-4 (1-1)
Hörnmålens match. Fem och av de sex målen kom på matchens 17 hörnor. Sirius vann de matchen i den viktiga striden om att undvika att tvingas kvala sig kvar senare i vinter.
Ilja Grachev segerskytt för Sirius med tre mål.
– Fantastiskt skönt, vi spelar oerhört kompakt i deffen och får bra utdelning på fasta och viktiga poäng!
Sirius kvar på elfte plats, men det skiljer bara två poäng till seriefemman Villa Lidköping.