Allsvenskan: LAIK gav Gripen en rejäl derby-knock!

Onsdagskvällens omgång bjöd på rejäla smällar i den Allsvenska Södergruppen. Lidköpings AIK gav Gripen Trollhättan en tankeställare genom att besegra seriefavoriterna. Västgötaderbyt med bortaseger och med hela 5-1 inför drygt 500 åskådare i Trollhättan. Tony Eklind gav hemmalaget en 1-0-ledning vilket var halvtidsresultatet.

Gripen L LAIK 164 litenGripens ledningsmål höll sig en ända tills en halvtimme av matchen återstod. Då kvitterade junioren Ludwig Johansson för LAIK, vilket har beskrivits som ”Årets Mål”. Patrik Hellman gjorde därefter 2-1 på en hörna i den 69:e minuten och kort därefter gjorde den alltid målfarlige Robert Karlsson 3-1. LAIK säkrade sen segern via Jerker Ortmans 4-1-mål innan Robert Karlsson fastställde slutresultatet till 5-1 knappt med tio minuter kvar att spela. Peter Prinsen Karlsson och Per Fahlén svarade för två målgivande passningar. Lidköpings AIK är fortsatt utan poängförlust på samma poäng som serieledande Gripen Trollhättan.

Nässjö L Surte BK 40Nässjö och Motala har haft en oväntat tuff inledning på allsvenskan. Nässjö IF hade åter Fredrik Rinaldo i spel efter skada, medan Peter PG Gustavsson Thulin är avstängd även denna matchen. Smålänningarna gav Surte BK en rejäl smäll. Nässjö segersiffror skrevs till hela 11-0 där Oskar Henriksson svarade för hela sex mål.
Tranås Bois L Motala smIFK Motala fick spelet att stämma i borta matchen mot Tranås BoIS med 11-1. De var Tranås som fick drömstarten och tog ledningen i första matchminuten. Bara fem minuter senare var Motala i ledningen. Motalas mål i matchen gjordes av inte mindre än nio spelare! Lagkapten Eric Ågren blev tremålsskytt.

Jönköping L Blåsut LJämnare tillställning var det i Jönköping där hemmalaget besegrade Blåsut med 6-4. Blåsut tog ledningen i matchen genom Anders Englund (12) och ställningen var 0-1 ända fram tills det att Daren Richardsson spelade fram Jimmie Magnusson som kvitterade (34). Matchens tvåmålsskytt Kalle Ahlgren gav Jönköping ledningen före halvtidsvila. Oskar Davidsson ökade på till 3-1 innan Alexander Mayborn reducerade till 3-2. Strax därefter blev Blåsuts Jonas Andersen utvisad för felaktig utrustning. Under den utvisningen ökade Josef Sollenby på till 4-2 på en hörna (62). Kalle Ahlgren gjorde därefter 5-2 (76) som följdes av Daren Richardssons 6-2 (80).

Finspång L Boltic Liten 210smNykomlingen Finspång har öppnat säsongen piggt och i går blev det knapp hemmaförlust mot värmlänningarna Boltic. Niklas Nyqvist blev tvåmålsskytt för bortalaget genom hans två matchavgörande 1-2- och 1-3-mål. Adam Störe gav Finspång hopp med reducering 2-3 (86). I slutminuterna hade Finspång ett par skott på mål, men Boltic kammade hem två poäng.