Elitserien: Villa reste sig och vann streckmatchen!

Västerås SK har fått vittring på serieledande Sandvikens AIK efter storseger mot Ljusdal samtidigt som serieledarna föll mot Hammarby. Samtidigt minskade Edsbyns chanser något till andra platsen efter en poäng i hemmamötet mot Vänersborg. Bakom Edsbyn så är kampen om fjärde platsen hård. Seger för Bollnäs, Hammarby  samtidigt som Vänersborg tog poäng mot Edsbyn.

Villa Lidköping i princip klart efter storseger i bortamötet mot Vetlanda. Efter underläge med 2-1 i halvtid blev tillslut storseger med hela 2-8. Veteranen Jesper Bryngelsson visade slutspelsform och gjorde fyra mål.
– Vetlanda bättre första 25 minuterna, vi hittade inte rätt positionsspelet riktigt. Tar över sista femton och sedan i andra är vi klart bättre tycker jag, sammanfattade Villatränaren Johan Sixtensson matchen.

Vetlanda har fortfarande en liten chans att nå slutspel, men får framförallt se upp att försöka undvika att få kvala sig kvar då Kungälv tog två viktiga poäng mot Sirius efter mål på övertid.
– Det är en jämn match som egentligen kan sluta hur som helst, men vi drar det längsta strået. Tycker vi gör en ganska blek insats, så det är extra starkt att vinna idag, tyckte Kungälvs spelaren Mathias Johansson

Vänersborg var ytterst nära att vända Edsbyns hemmaledning på 2-0 till 2-3 seger när Mikko Lukkirila gjorde mål för Vänersborg när matchuret stod på 92 minuter. Men sista skottet var inte avlossat. Joel Edling kvitterade till 3-3 50 sekunder senare!
Simon Jansson vilade även denna matchen kommenterade: – Tyckte vi hade mycket boll men kom inte fram till dom hetaste lägena i ett väldigt tätt Vänersborgsförsvar. Edsbyns tränaren Magnus Olsson comeback senast mot Kalix fick se matchen från sidan: – Var väl en kryss match över 90 minuter. Bra första halvlek sedan två riktiga bjudningar som dom får kvittera på och komma in i det.

– Tungt och släppa in matchens sista skott naturligtvis, men starkt o hämta upp 0-2 i paus. Så vi är ändå nöjda, sammanfattade Jocke Hedqvist i Vänersborg.

Västerås har fått lite vittring på seriesegern. Två poäng mot Ljusdal samtidigt som Edsbyn tappar poäng. Dessutom öste man in mål som kan bli avgörande för placeringen.
– Bra genomförd match. Då tänker jag kanske främst på att vi fortsätter att göra de saker vi på förhand bestämt hela matchen. Är lätt att börja göra andra saker när siffrorna rinner iväg. Men en skön urladdning och skönt med en liten självförtroende boost på många händer och fötter Så bara hoppas allt håller i sig på söndag och även framöver, kommenterade Ted Bergström.

Viktiga poäng för Bollnäs i hälsingederbyt mot Broberg. Seger med 4-1 inför 2 500 åskådare. Ville Altonen var nöjd efter matchen: – Viktig seger ja!Första halvlek väldig jämn. Broberg skapar kanske lite mer farligheter utan att komma till riktiga läge. Andra orkar dem inte stå mot längre och vi får in viktiga bollar när dem försöker komma in i matchen. Rättvis seger tycker jag.

Hammarby har fått ny energi efter landslagsuppehållet. Seger mot Bollnäs senast följdes upp uddamålsseger mot Sandviken inför storpublik. – En svårspelad match på grund av mycket snö och dålig is men vi kämpar ner Saik idag och visar att vi är att räkna med vi nu är det bara att ladda om inför Villa på söndag, sammanfattade Kasper Milerud i Hammarby.