Elitserien: Västerås sämst tvåa!

91 Johan Esplund Västerås SKVästerås besegrade Edsbyn och ett stort steg närmare sämst topp två. Edsbyn har efter att laget drabbats av flera sjudkomar plötsligt blivit indragit i striden om att klara topp fyra.Kali x gick tog sig över kvalstrecket efter segern mot IFK Kungälv i går. Villa vann stort mot Hammarby och har ännu chans att nå den viktiga fjärde platsen. Hammarby passerades av Bollnäs i och med att hälsingelaget slog Sirius. Vänersborg tog sig upp på samma poäng som Hammarby på sjätte plats. Villa är fyra poäng efter Bollnäs och det återstår sex poäng att spela om. Villa har dock bästa målskillnaden bland de lag som slåss om placeringarna.

Västerås SKEdsbyn smVästerås SK vann med fem mål mot tabelltrean Edsbyn och Ted Bergström sammanfattar segern så här: – Väldigt skönt att vinna givetvis. Skönt att få lite andrum nedåt i tabellen. Nu siktar vi bara uppåt.
Västerås släpper bara in ett mål bakåt. – Jag tycker att vi gör en väldigt bra match. Noggranna i vårat spel och släpper till väldigt få chanser. Tycker vi är väldigt bra samlade I defensiven och det får vi mycket energi av. Så en välspelad match skulle jag säga.
Edsbyn saknade Simon Jansson som ännu är sjuk.

Kalix LKungälvSMJimmy Berglund gjorde tre mål för Kalix när hemmalaget besegrade IFK Kungälv i striden om att undvika kvalplats. Segersiffrorna skrevs till 6-3 (5-1).

En fantastiskt skön seger! Det blåste och snöa under hela matchen och det ställde till det en del, men jag tycker vi som lag gör en bra match, sammanfattade Christoffer Norin Kalixsegern.
Matthias Johansson Kungälv sammanfattar matchen så här: – Dom sätter dom lägena som dom skapar å vi bränner våra chanser.

VVillaSMHammarby smilla Lidköping körde över Hammarby inför 3 400 åskådare och har fortfarande en liten chans på fjärde platsen.

Villatränaren Johan Sixtensson: – Vi gör en väldigt bra insats idag i 90min. Jobbar stenhårt i deffen och har en vass offensiv med många kombinationer och bra lyftspel!

Villa hade inga större svårigheter i att hitta luckor i Hammarbys försvar. Villa tog kommandot direkt från matchstart och hade ledning med 3-0 redan efter 30 minuter. Hammarby tog därefter en tidig timeout. Tillsammans med en utvisning på Jesper Eriksson jämnade spelet ut något sista kvarten av den första halvleken. Hammarby fick till en reducering till 3-1 på hörna genom Adam Giljam.  Jesper Eriksson låg bakom ett fint anfall som  han själv forcerade in returen på vilket gav ledningen. Daniel Andersson och David Karlsson gjorde de två andra målen. I andra halvlek satte Villa full fart direkt och bara efter fem minuter hade Daniel Andersson ökat på Villa ledningen till både 4-1 och 5-1. Johan Malmqvist dunkade in 6-1 på en hörna och David Karlsson ökade på till 7-1. Matchen var förstås avgjord. Ett okoncentrerad Villaslut bjöd Hammarby på tre mål sistas tjugo. Villa vann matchen med hela 9-4.  David Karlsson och Daniel Andersson tremålsskyttar för Villa.

Vänersborg LTillberga LIFK Vänersborg har goda chanser till en topp fyraplacering i Elitserien.  Det blev seger med siffrorna 11-0. Jocke Hedqvist blev fyramålsskytt. -Stabil match från våran sida. Vi höll hög nivå matchen igenom.
Även Nils Berner gjorde fyra mål för hemmalaget som nu ligger på samma poäng som femman Hammarby.

Bollnäs miniSirius smBollnäs bröt den negativa trenden med att vinna mot Sirius med 5-2. Uppsalagaget hade dock ledningen när en halvtimme återstod utav matchen. Tobias Björklund gav Bollnäs ledningen i början av andra halvlek  efter en mållös första halvlek. Sirius vände till 2-1 ledninge efter mål av Patrik Johansson och Adam Rudell. Bollnäs lyckades dock vända till seger med 5-2 efter två mål av både Per Hellmyrs och Samuli Helevuori. Ville Altonen i Bollnäs sammanfattade: – Svårspelat och lite tempofattig från vår sida. Men vi behåller tålamodet och får hål på Sirius till slut.

Ljusdal LVetlanda LVetlanda besegrade Ljusdal med 4-2.  Två poäng för smålänningarna som i praktiken är avhängda från en slutspels plats. Desto viktigare med poäng för att undvika kvala till sig nytt elitseriekontrakt. Matchen fick en stökig avslutning med flera utvisningar för olämpligt uppträdaden. Ljusdalstränare Patrik Larsson blev uppskickade på läktaren och Johan Berglund i Ljusdal fick grovt matchstraff.