Eliterien: Micke Nilsson gör comeback i kväll!


24 Mikael Nilsson– Mikael Nilsson gör comeback efter ett års frånvaro

Elitserien rullar snart in på perrongen för säsongen innan slutspels- och kvaltåget rullar vidare! Tre omgångar återstår och vilket lag som får ställa sig först i kön och välja motståndare sitt spår i försöket att nå ända fram till SM-finalen återstår att avgöra. Även vilka som får göra Sandviken och Västerås att få spela på sin hemmabas i en eventuell femte avgörande kvartsfinal återstår att avgöra.

KungälvSMVänersborg LIFK Kungälv, Vetlanda och Kalix spelar om att försöka undvika kvalspelet. Västsvenskderby på Skarpe Nord i kväll för IFK Kungälv – en viktig match:

– Ja det är viktigt! Det är väldigt enkelt för oss tycker jag! Vi behöver förmodligen fyra Formtoppen 20poäng till för att undvika kval, så en vinst idag är nästan ett måste. Vi ska i alla fall göra en jävligt bra match så får vi se om det räcker! Inga ändringar.

Vänersborg ställer också upp med samma lag som senast. Laget söker den åtråvärda fjärdeplatsen.

Hammarby smVetlanda LKalix är spellediga i dag medan Vetlanda ska ta sig an Hammarby. Hammarby som efter två skalper mot Bollnäs och Sandviken fick se sig besegrade mot ett piggt och Villa Lidköping i söndags. Stefan Erixon i Hammarby: – Piggare kroppar och huvuden idag. Alla tillgängliga förutom Pizzoni och Rutqvist.

Tillberga LVästerås SKVästerås har gått starkt under säsongen och speciellt de senaste omgångarna och utmanar Sandvikens AIK om att rå hem Elitserien. Seriseger är något Ted Bergström och Västerås SK vill nå.
– Ja men det är väl verkligen en stor grej att ha chansen på första platsen. Vi har ju sagt att vi vill vinna allt vi ställer upp i och det inkluderar ju alla cuper, serien och även slutspelet.
Några ändringar verkar inte vara aktuella sedan senast då Edsbyn besegrades med klara siffror.

– Nja tror inte vi gör någon ändring från matchen senast faktiskt. Så fortsatt tuff konkurrens nu är alla är friska och skadefria.

Sirius smSAIK S litenSandviken AIK kan glädjande släppa ut Mikael Nilsson på isen igen. Skadan i slutet av säsongen i fjol har inneburit en lång rehabilitering för Micke, men i dag blir det comeback. Linus Pettersson är tillbaka i kväll också i mötet mot Sirius.  Några spelaförändringar blir det i kväll, meddelar Anders Jacobsson, coach.
Hur viktigt är det att vinna Elitserien?  – Det är alltid skönt att få göra alla val själv, så det är viktigt. Martin Falk står i mål, Linus Pettersson och Mikael Nilsson är med.

 

Broberg LVillaSMBroberg Söderhamn är klar för slutspel och tar i kväll emot Villa Lidköping som också är slutspelsklara med viss chans på fjärde platsen. Vad vill Broberg få ut av de tre återstående matcherna inför slutspelet?

– Vi har satt några fokuspunkter som vi ska fullfölja till 100% som förberedelse till slutspel, Svenne Olsson tränare i Broberg.

Vilka? – De håller vi inom gruppen.

Ett skade- och sjukdomsfritt Broberg ändrar inget i laget till kvällens match. Det gör däremot Villa meddelar Johan Sixtensson, tränare. Erik Rosengren som efter en längre tids skada gjorde sex matcher i inledningen kliver in i kväll: – David (Karlsson) ska bli pappa,och då var fem-sex timmars resa för långt just nu. Erik Rosengren byter på mitten, Johan Karlsson byter framåt medan Jakob Säleby sitter kvar på bänken.

Ljusdal LEdsbyn smEdsbyns sjukstuga fortsätter. Magnus Olsson får göra sin fjärde match i sin comeback! Martin Frid och Simon Jansson vilar. Edsbyn var verkligen i storslag före sjukdoms perioden och så drabbas ni av det här. Störande? – Nja, klart de är tråkigt att inte kunna spela med alla så klart men vi ska vara i storslag igen nu, meddelar Simon Jansson.

Läs också