Elitserien: Patrik Nilssons segerryck?

Patrik Nilsson

Sandvikens AIK har seriesegern i sina egna händer. I och med onsdagskvällens storseger mot Sirius så är man bara två matcher i från seriesegern. Patrik Nilsson visade vägen och visar på slutspelsform med hela åtta mål och gjorde ett rejält ryck i skytteligaledningen där Patrik nu leder med nio mål före Jonas Nilsson i jagande Västerås SK och sin lagkamrat Erik Pettersson. Jonas gjorde tre mål i derbyt mot Tillberga där de grönvita vann med 8-4.

Patrik Nilssons åtta mål i en och samma match har överträffats av Christoffer Edlund som gjorde tolv mål i en och samma match i Elitserien. Jonas Nilsson satte nytt målrekord för Västerås SK. Jonas har uppnått 51 mål och därmed tagit över nuvarande VSK-tränaren Michael Carlssons tidigare målrekord i den grönvita tröjan. Det tidigare rekordet löd på 49 mål.

Skytteligan
Patrik Nilsson SAIK 60
Jonas Nilsson Västerås 51
Erik Pettersson SAIK 51
David Karlsson Villa 46
Daniel Andersson Villa 35
Joakim Hedqvist Vänersborg 35
Martin Söderberg Broberg 34
Adam Gilljam Hammarby 30
Kalle Mårtensson Ljusdal 29
Joakim Andersson Vetlanda 27

KungälvSMVänersborg L

Det blev ett dramatiskt slut när slaget om Göta Älv spelades vid älvens mynning på Skarpe Nord.
Matchen slutade 3-3 efter 2-2 i halvtid. En viktig poäng för Kungälv i kampen om att undvika kvalspel. Mathias Johansson  i Kungälv gjorde gav sitt lag en viktig 2-0 ledning som var rättvis efter en stark inledning. – Ja, jag är nöjd. Vi gör en bra match återigen hemma, så det var en skön reducering att få!

Vänersborg arbetade sig in successivt i första halvlek och kvitterar till 2-2 och har även läge att ta ledningen 2-3 på en straff före halvtid. Vänersborgs ledningsmål kommer dock i matchminut 66 då Emil Viklund gör mål på en hörna. Kungälv lyckas dock kvittera i matchens sista övertidsminut när Ted Skoglund fastställer slutresultatet till 3-3.

En tung poängförlust för Vänersborg i kampen om en fjärde plats som nu är avlägsen.  – Mycket besviken att tappa en poäng i kväll med onödigt mål i baken på slutet, kommenterade Jocke Hedqvist.

Broberg LVillaSMNu är slutspelet definitivt klart för Broberg efter 5-3-seger mot Villa Lidköping som saknade David Karlsson och lät Linus Rönnqvist vila.

Johan Sixtensson i Villa kommenterar insatsen så här: – Vi gör en svag insats. Var inte beredda att gå in helhjärtat och låta det kosta! Kanske en reaktion på två urladdningar.

Brobergstränaren Svenne Olsson var nöjd med hur laget genomförde matchen.
– Ja jag är nöjd med mycket, men inte att Villa får göra två lyftmål på oss som vi vet om, bra offensiv där vi borde stängt detta långt tidigare.

 

Sirius smSAIK S litenSandviken satte full fart direkt och gick ohotat i från med en klar seger med hela 2-15 på Studenternas. Förutom Patrik Nilsson så tyckte Anders Jakobsson, SAIK-coach att Erik Säfström, Linus Forslund var hemskt bra idag.

Hammarby smVetlanda LHammarby besegrade Vetlanda som dras in i striden kring kvalstrecket. Hammarbys seger skrev till 7-4 och passerade Bollnäs som inte spelar sin match mot torsdags kvällen mot Kalix.

Edsbyn smLjusdal LEdsbyn hade oväntat svårt att få ordning på målproduktionen i hälsingederbyt. Ljusdal hade en tvåmålsledning i halvtid men vände till 9-3.
Junioren Oscar Wikblad och Jimmy Janssonblev tvåmålsskyttar för hemmalaget där veteranen Magnus Olsson gjorde ytterligare en match i Simon Jansson och Martin Frids sjukfrånvaro. Ljusdal spelade utan avstängda Johan Berglund och två av Ljusdals mål gjordes av Kalle Mårtensson.

Tillberga LVästerås SKVästerås SK bjöd publiken både på spänning, vändning, mål och seger i dag.
– Ja lite av varje. Vi summerar: Två poäng, bra så… , sammanfattar Ted Bergström. Skämt åsido så var det ju en tuff match. TB gör ju allt för att få matchen att hacka. Gör allt för att vi ska komma ur balans. Gör det rätt så bra tycker jag. Rättvis seger och nu blickar vi framåt.
Tillberga tillät alltså inte de grönvita på en bjudseger. Ledning till Tillberga i inledningen av andra halvlek vändes dock till 8-4 seger för serietvåan.

Läs också