Stinsen-Arenan klubbad

De smällkalla vintrar påskyndar utvecklingen av nya hallar. Nja, det var väl inte det som har gett de nya hallarna egentligen. Det var väl snarare den s k globala uppvärmningen som gav hallarna. I fjol och i år har de varit välkomna i de kyliga vädret.

Nässjös kommunfullmäktige har med stor majoritet sagt ja till ett bygge på Skogsvallen, intill den nuvarande banan.

– Projekteringen är i full gång och när tjälen gått ur marken till våren ska byggandet starta. Hösten 2012 ska hallen vara klar för bandyspel, säger projektledaren Anders Bergström till Nässjö IF:s hemsida.
Bandy/evenemangshallen beräknas kosta 39 MSEK varav man nyligen fick klart med 5 MSEK i sponsring. Där mång aktiemiljonären Lennart Aktiestinsen Israelsson bidragit med 1 MSEK. Företagen Bodafors Trä, Södra Timber, Nässjö Takstolsfabrik, Fransson & Neij samt Träullit medverkar också i sponsorkonceptet för väggar och läktare till en ny hall på Skogsvallen.
Hallen ska rymma 1500 åskådare under bandymatcher. I och med bandyhallen räddas även bandygymnasiet kvar i Nässjö vilket generar två miljoner kronor per år i intäkter till kommunen.

Med Nässjöbeslutet står det klart att de nio hallar som finns idag kompletteras med minst tre de närmaste två åren. Vetlanda bygger och Mölndals kommun har tagit beslut om att bygga över Åbybanan. Mölndal spelar i år i div 1 mer är stor favorit att vinna denna västra serie. Laget ser mycket stabilt ut. Mölndalslaget Fässberg har kvalat till högsta serien, även om det är ett tag sedan nu.

Läs också