34-mål i två matcher!

Det fortsätter att vara målrikt i Elitserien. I dag lördag spelades två återstående matcherna i den femte omgången där Västerås slog Haparanda Tornio och Bollnäs bortaslog Katrineholm Vämrbol.

Katrineholm stod emot Bollnäs hela första halvek. Bollnäs ledde dock i halvtid med 3-4. Det stod även 4-5 innan Bollnäs kunde åka ifrån och vinna med klara 5-14. Mikko Lukkarila gjorde 5 mål för Bollnäs och Erik Ågren 3 mål för Katrineholm. Därmed befäster Bollnäs sin andra plats i Elitserien.

I Västerås stod det 4-4 i halvtid mellan Västerås SK och Haparanda Tornio. Under första kvarten i andra halvlek avgjorde dock Västerås SK matchen och drog i från till 8-4. Matchen slutade 10-5 inför 1 300 åskådare.

VLT uppger att VSK gjorde många snygga mål den här eftermiddagen, och det vackraste stod Klas Nordström för fram till 8-4. Han snurrfintade bort en Haparandaförsvarare och rundade sedan målvakten innan han rullade in bollen.
– En häftig match. Det var kul att möta en nykomlig som så spelade så pass bra, säger VSK-tränaren Andreas Westman.
VSK hade full kontroll i andra halvlek, skapade gott om lägen för ännu fler mål. Haparanda var alls inte ofarligt, men orkade inte fullfölja sin höga press från första ronden.
När VSK började åka skridskor och skärpa sitt passningsspel var laget klart bättre. Det tog dock en halvlek att komma dit.
– Vi var lite konfunderade i början, vi visste att de skulle pressa oss högt men det blev lite jobbigt ändå, säger mittfältaren Tobias Holmberg.

Allsvenskan
Norra
Örebro vann den heta seriefinalen mot Tillberga. Ja, seriefinal redan i första omgången! Örebro tog rejält grepp om matchen och gick upp till 6-1. Matchen slutade 9-4 till Örebro.

Västanfors IF – Kalix Bandy 7-4
Finspångs AIK – IFK Rättvik 3-6
Gustavsbergs IF BK – Ljusdals BK 7-4
Köpings IS – Skutskärs IF 3-2
Örebro SK – Tillberga Bandy 9-4

Södra
Det blev en rejäl drabbning i Trollhättan mellan Gripen och Boltic. Hela 1 580 åskådare såg på en spännande match som svängde rejält. Gripen tog ledningen och gick fram till 3-0 redan efter 20 minuter. Boltic kom igen och vände matchen till en 3-5-ledning och hade även 4-6 en kvart före slutet. Då kom en forcering från Gripen som kom i kapp och gjorde 7-6 före domaren blåste av matchen. Matchvinnare blev Alexander Mayborn.

IFK Motala hämtade upp underläge borta mot Kungsbackalaget Frillesås, som hade 5-2 när en kvart spelade. Mattias Sjöholm gjorde både 5-3 och 5-5. Det sista kom på övertid i 93e matchminuten.

GAIS, Jönköping och Gripen är topptrion som inte tappat några poäng. Lidköpings AIK som ifjol kvalade till Elitserien mot Katrineholm Värmbol ligger näst sist utan poäng.

Ale-Surte BK – Lidköpings AIK 7-2
Otterbäckens BK – IF Stjärnan 0-0
GAIS Bandy – Tranås BoIS 9-3
Gripen Trollhättan BK – IF Boltic 7-6
Frillesås BK – IFK Motala 5-5