Spelarnytt: Ivan Lebedev återvänder till Sverige

Ivan Lebedev är klar för Tillberga. Ivan har tidigare spelat för Tranås BoIS.

Ivan Lebedev är klar för Tillberga. Ivan har tidigare spelat för Tranås BoIS.

Tidigare Tranås BoiS spelaren Ivan Lebedev återvänder till Sverige efter ett år i Dynamo Kazan. Den 29-åriga mittfältaren kommer att spela för Tillberga i vinter.

TB Västerås har idag tecknat ett treårigt avtal med Ivan Lebedev, 29 år, från Dynamo Kazan i den ryska proffsligan. Så snart handlingar med visum och arbetstillstånd är på plats kommer Ivan och hans familj ansluta till Västerås.

Ivan har haft en riktigt bra utveckling och i vintras gjorde han 8 mål och 21 assist som mittfältare. Han var näst bäste poänggörare i Dynamo Kazan. Ivan är en riktig fartspelare som kommer bli en attraktion i vinterns Elitserie.

– Det känns riktigt bra att det löste sig med TB Västerås. De har hittat en bra helhetslösning för mig och min familj. Laget ser riktigt intressant ut till vintern och jag kommer ge 100 procent för killarna i laget och föreningen. Jag ser fram mot att ansluta och komma in i gänget, kommenterar Ivan Lebedev via ett pressmeddelande.

– Otroligt kul att vi lyckats hitta en långsiktig lösning med Ivan. Han är en bra kille och fantastisk skridskoåkare. Det kommer gå undan på träningarna och matcherna i vinter. Vi har en intressant mix av unga lovande killar och spelare med absolut spetskvalitet. Känslan är att det kommer bli en häftig upplevelse att kolla på TB Västerås i vinter. Tillsammans med Rinat Shamsutov har vi fått in 60 poäng från den ryska proffsligan på mittfältet, kommenterar klubbchefen Tobias Johnsson

Läs också