Dagens matcher: Derby och seriefinal

Spela Bandy på Oddset? Elitserien och Allsvenskan är spelbar på Svenska Spel

I kväll spelas hälsingederbyt Bollnäs – Broberg. Per Hellmyrs som åter spelar vänsterhalv ser ett revanschsuget lag och efterylser mer fart i Bollnäs i kväll.
– Det saknas lite speed i spelet, vi måste bli lite frejdligare offensivt. Men även om vi inte är jättenöjda med spelet alla gånger så är vi med bra i tabellen och har plockat bra med poäng, säger Per till Hela Hälsingland.

I fjol drog matchen 3 600 åskådare och mycket talar för att det blir något liknande i år. Matplatserna är slut och Sören Persson sportchef i Bollnäs hoppas på att slå fjolåretssiffra.

Broberg framstår i år som det något starkare laget än Bollnäs så här långt, trots det skiljer det bara ett poäng i tabellen. Bollnäs ser dock ut att ha möjlighet att lyfta sig ett snäpp. Lagen har häng på en åtråvärde fjärdeplats som betyder fler hemma matcher i kvartsfinal. Samtidigt så jagar lag som Sirus, Tillberga, Västerås, Vetlanda och Kungälv bakom i kampen om en slutspelsplats.

Seriefinal

Ursäkta GAIS, nu petas ni undan för i dag spelas en seriefinal mellan ettan och trean i tabellen. Surte och Gripen möts. Ett klassiskt västsvensktderby. Gripen har en klart uppåtgående formkurva och kommer troligtvis störa Surte rejält i matchen.

Tranås åker till Jönköping och är stora favoriter i den matchen. Tranås har visat att man är ett lag som kan störa favoritlagen och visar klass mot de något sämre lagen.

I den norra så åker Dan Hjelms lag Rättvik till Ljusdal. Allt annat än seger för Ljusdal är rejäl skräll.

Läs också