Brobergras igen!

Broberg Söderhamn ledde hälsingsderbyt mot Bollnäs, men tappade liksom mot Villa Lidköping en 4-1 ledning. Denna gång på Sävstaås inför drygt 2600. Bollnäs upphämtning skedde i slutet av mathen. Liksom serien i övrigt så är det jämt mellan de tre hälsingelagen som alla ligger på slutspelsplats. Där nu Broberg ligger främst av de tre efter att ha klättrat upp till fjärde plats. Jocke Hedqvist gjorde två mål på hörnor. Återhämtningen startade när Ville Aaltonen gjorde 4-2 efter 68 minuter och sex minuter senare reducerade liberon Andreas Westh på en retur efter skott från Per Hellmyrs. Hellmyrs blev sedan poängräddare när han in 89:e minuten gjorde 4-4 på en kontring efter Brobergshörna.

Jönköping hämtade in 3 mål på 3 minuter
Tranås gick mot en seger i bortamötet mot Jönköping som dock hämtade upp ett 4-7-läge till 7-7 på tre minuter vid matchens slut. En märklig match där Jönköping hade 4-1, men Tranås vände till 4-7. En anmärkningsvärde vändning, men således det räckte inte med det. Två tremålsskyttar i matchen Oscar Henriksson, Jönköping och William Sjöberg, Tranås.

Västsvenskt derby
Lasse Karlsson i Surte firade tidigt julafton med fem mål. I fredagens match mot Göta Älvs kollegan Gripen gick Surte upp till en 2-0 ledning genom två mål av Lasse Karlsson varav ett på straff. I Inledningen av andra gick Surte upp till 4-1. Gripen hämtade in underlägget något, men kom inte närmare än 4-3. Surte gick ifrån och vann till slut med 7-4. Mathias Nilsson och Daniel svedberg tvåmålsskyttar för Gripen inför nära 500 åskådare.