Elitserien: Kalix fick med sig full pott – är i topp!

Kalix kammade hem fyra poäng i lagets söderturné under Alla helgonenshelg och därmed med en match mer i tabellen Sirius smKalix Lserieledare på fem poäng. Seger mot Gripen i fredags följdes upp med seger mot Sirius i dag.

Kalix inledde bäst och Mikael Jansson gav laget ledningen. I slutet av halvleken jobbade sig Sirius in i matchen och Viktor Broberg kvitterade för Sirius. I andra halvlek slarvade Sirius i ett uppspel vilket följdes av att Kalix återtog ledningen på en efterföljande hörna. Viktor Broberg återigen kvitterade för Sirius.
Sirius hade ypperligt läge att ta ledningen på en straff i den 68:e matchminuten, men tvåmålsskytten Viktor Broberg får inte bollen i mål.

Pekka Hiltunen återtog ledningen för Kalix på en straff. Men istället för kvittering så ökade Kalix på ledningen till 2-4 och det blev slutresultatet. Målet signerat av Anders Englund.

Skön seger för Christoffer Norin och Kalix som har haft en bra helg i söder

– Absolut känns det otroligt bra med fyra poäng med oss hem till Norrbotten igen. Matchen var inte lätt då det gick och spela efter isen 15-20 min i varje halvlek. Efter det var det väldigt mycket lyror. Det var svårspelat men känns skönt att vi går segrande ur matchen.

Sirius och Joel Wigren står kvar på noll poäng efter tre matcher:
–  Jämn match som kunde gått hur som helst men vi var oeffektiva och Kalix satte sina chanser.

21 Christoffer EdlundSAIK S litenEdsbyn smSandviken hade inga större bekymmer med att vinna söndagens toppmöte mot Edsbyn. Det blev en målrik tillställning med hela 16 mål.  – Rolig match där vi nog slog rekord i antalet avslut. Spelet gick fram och tillbaka och publiken var säkert nöjda. Alltid kul med mycket mål, tyckte tränaren Anders Jakobsson efter matchen.
Magnus Kuben Olsson fanns med på isen för Edsbyn i dag.
– Vi gör sex framåt sen är SAIK bra offensivt så tufft att släppa in 10. Vi behöver alla på plan utan att kliva undan. Vi får lära oss och blicka framåt onsdag hemma mot Tillis.

Mattias Andersson gav Edsbyn en mycket tidig ledning. 0-1 efter fem minuter där Daniel Burvall-Jonsson svarade för passningen. Därefter blev det mycket Sandviken som under en tjugominutersperiod gjorde fyra mål där Christoffer Edlund svarade för två samt Erik Pettersson och Patrik Nilsson varsitt. Oscar Wikblad och  Daniel Burvall-Jonsson reducerade för Edsbyn till ställningen 4-3 innan Christoffer Edlund stänkte in 5-3 som stod sig till halvtid. Första halvlek avslutades med en stolpträff för Edsbyn på en hörna.

Edsbyn började andra halvlek bra, men det var Sandviken som gjorde målen. Christoffer Edlund jagade vidare efter David Karlsson i skytteligatoppen med två snabba mål i början av andra halvlek. Edsbyn reducerade på hörna genom Martin Frid innan Linus Forslund bjöd på en soloprestation ökade på till 8-4. Det blev strax därefter även 9-4 när Erik Pettersson spelade fram Patrik Nilsson där det till slut var Erik Pettersson som var sist på bollen. Trots alla SAIK mål var inte Edsbyn ofarliga ytterligare en stolpträff av Oscar Wikblad innan Jonas Edling reducerade två gånger om till 9-6.

Det var en match med två lag som bjöd på snällt försvarsspel. Endast en tiominutersutvisning noterades i matchen. Christoffer Edlund jagade vidare efter David Karlssons sju mot regerande mästarna i Västerås SK i fredags. Christoffer gjorde även 10-6 som blev slutresultatet och Christoffer nådde sex mål.