Supercupen: Borlänge tog hem årets upplaga – En lagmaskin!

Borlänge segrare Supercupen 2015 Foto: Borlänge Bandy

Det blev en mycket jämn och tät final mellan Nässjö och Borlänge i årets upplaga av Supercupen. Nässjö ledde med 2-1, men Borlänge lyckades vända och vann med 3-2 efter två hörnmål av Sebastian Eriksson.

Borlängemålvakten Max Bergström ser fram emot Allsvenskan efter Cup-segern:
– Riktigt tight final, många lägen fram och tillbaka. Vi kommer vara ett nytt Borlänge. En lagmaskin. Vi kan inte hymla med att målet är högt. Som sagt, en lagmaskin.

34 Jakob SälebyBåde Nässjö och Borlänge tog sig vidare från gruppspelet som två obesegrade lag. Favorit tippade inför en bra försäsong var IFK Motala, Jönköping och Falu BS. Men de tre lagen blev helt utan medaljer då det var Katrineholm som gick och vann bronsmatchen mot Falu BS.

Jakob Säleby, målvakt, har återvänt till Nässjö har respekt för årets Allsvenska motståndare.
–  Vi har gjort en bra helg och fortsätter vi jobba hårt kommer vara med där uppe. Finns väldigt många svårslagna lag i allsvenskan har jag märkt. Finalen var jämn de skapade mer i första och vi hade en del bra lägen i den andra, kommenterar Jakob Säleby.

Patrik Thulin Gustavsson gav Nässjö ledningen i finalen. Målet kom redan i den femte matchminuten på en straff. Drygt 200 personer fanns på plats i Stinsen Arena som fick se Fredrik Eriksson kvittera för Borlänge före pausvila till 1-1.

Viktor Lindqvist återgav  Nässjö ledningen tio minuter in på andra halvlek. Passningen till målet stod Anatoly Suzdalev för som närmast kommer från elitserieklubben Vetlanda BK som han spelade för förra säsongen.

Sebastian Eriksson blev matchvinnare för Borlänge när han vände på matchen med mål på hörna.
Under de sista tio minuterna fick Borlänge spela med två man på utvisningsbänken. Men Jakob Salebys Nässjö lyckades inte utnyttja det numerära överläget.
– Skapade lite halvchanser vi lyfte in en del bollar.