Elitserien: Edsbyn vände och vann

IFK Kungälv var på väg mot en knall borta mot Edsbyn. När halvtimmena återstod av matchen gav Jimmy Berglund Kungälv ledningen 4-2. Edsbyn pumpade på och satte press på Kungälv för att hinna i kapp. Edsbyn lyckades inte bara komma i kapp utan även vända till seger. Mattias Hammarström var högst delaktig i vändningen och svarade för två av de avslutande målen och spelade även fram Jonas Edling vid kvitteringen. Hans Andersson var bäste spelare i hemmalaget.

Var ni överraskad över Kungälvs i dag?
– Vi blev inte överraskade utan deras resultat talar, kommenterar Magnus ”Kuben” Olsson. Dom var bra och vi var mycket bättre i andra halvlek. Seger på det sättet och poängen var otroligt viktiga, avslutade Magnus.

Att IFK Kungälv har en bred trupp i år speglas av att man kan ställa över Micke Lindberg i dagens match. Dessutom blev Robin Mohlen blev febersjuk på resan och även Ted Skoglund saknades. Ted skadade axeln i matchen mot IFK Vänersborg, men det lär vara en lättare skada. Mathias Johansson lagkapten IFK Kungälv:
– Det är en jämn första halvlek sen i andra blir vi väldigt passiva och rädda för att tappa ledningen. Dom trycker på och lyckas vända på steken.

Viktig seger för Edsbyn som klättrar förbi både Sandvikens AIK på tredje och Bollnäs på fjärde plats i tabellen. IFK Kungälv kvar på en slutspelsplats med slutspelsaspiranter som  IFK Vänersborg och Broberg Söderhamn efter sig.