Allsvenskan: Boltic ångar på i toppen

Boltic Liten 210smTranås Bois LVärmländska Boltic fortsätter att vinna sina matcher i den södra allsvenskan. På lördagen besegrade Tranås med 7-4 efter 2-2 i halvtid. Daniel Rönning blev matchvinnare när han avgjorde matchen med sina två mål under ett par minuter alldeles i slutet av matchen. Pål Hansen gjorde säsongsdebut för Boltic i dag. Boltic toppar södergruppen med fyra raka segrar medan Tranås BoIS ligger kvar på fjärde plats.

– Vi hade en bra inställning i hela matchen och åkte mycket skridskor och spelade bollen bra tills vi stöter på ett otroligt kompakt och disciplinerat Boltic långt ner på deras planhalva, säger Staffan Johansson till Tranås BoIS hemsida.
– Vi var lite för tunna i deras straffområde när vi åkte runt och spelat in bollen. Boltic försvarade sig bra och våra chanser blev lite trubbiga. Detta öppnade för lite kontringar som de utnyttjade väl. Vi får gratulera Boltic till segern och ett smart spel.”

Blåsut LFrillesås LTretton mål fick publiken se när Frillesås besegrade Blåsut med uddamålet. Återigen blev Fredrik Brandin tremålsskytt för Frillesås. Frillesås fick en start och två tidiga mål i matchen redan under matchens inledande tio minuter. Men Blåsut hade vänt till 4-3-ledning i halvtid. Frillesås lyckades vända på matchen och vann med 6-7.

Örebro smLAIK 164 litenÖrebro tog sina första poäng när LAIK besegrades med 7-3 i Lidköping. Lars Buskqvist hade en bra dag och blev femmålsskytt.  Under en tiominutersperiod drog LAIK på sig tre utvisningar. Under perioden gjorde Lars två av sina mål varav ett på straff. Robert Karlssonreducerade två gånger om till 2-4, men ytterligare LAIK drog på sig ytterligare två utvisningar. Det följdes av ytterligare två mål från Lasses klubba. Både LAIK och Örebro drog på sig 60 utvisningsminuter vardera.

Nitro Nora BS 2 0 0 2 11-14 -3 0

Rättvik LUNIK SI norrgruppen klättrade UNIK upp i tabellen och ligger på andra plats efter bortaseger mot IFK Rättvik. Segersiffrorna skrevs till 3-6 efter 1-3 i halvtid. Rättvik försökte få till en reducering, men lyckades inte utan istället gjorde matchens båda tvåmålsskyttar Erik Sundin 1-4 och Niklas Andersson 1-5 när tio minuter återstod av matchen. – Vi gör en bra match i sin helhet men andra halvlek gjorde vi ruggigt bra, säger tränare Stefan Tranblom till klubbens hemsida.  Stefan framhåller Axel Helleberg och Jacob Blücher för deras hårda arbete och de gick i bräschen för att man ska kunna hålla en hög defensiv. – De är viktiga för oss, de lyfter resten av laget!
Ljusdal LTellus LietnDe nära 500 åskådarna på Idrottsparken i Ljusdal fick sen Stockholmslaget Tellus vinna med 1-2. Daniel Skarp gav Ljusdal ledningen med 1-0 på en straff en halvtimme in i matchen. Klas Nordström kvitterade precis före halvtidsvila och Jonas Enander gjorde matchens sista mål på en hörna i 65:e matchminuten. Det var Ljusdal första förlust för säsongen. – Det är ett bra bandylag vi möter plus att vi inte fick till det framåt. Man måste göra mer än ett mål om man ska vinna bandymatcher, sa Patrik Larsson Ljusdals tränare till klubbens sida efter matchen.

DjurgårdenVästanfors LVästanfors tog sin första seger och första poäng för säsongen när Djurgården   besegrades med 8-2 på bortaplan. Västanforstränaren Björn Forsberg efterlyser i en intervju på klubbens hemsida noggrannare avslutningar och trots segern att passningsspelet är något man måste jobba med.
Johan Andersson, Fredrik Rydberg och Jesper Norrman blev samtliga tvåmålsskyttar för Fläkten.

Borlänge LHelenelundBorlänge besegrade Helenlund med 7-2 och tog sin första tvåpoängare efter att inlett allsvenskan med två oavgjorda matcher.  Henelund var i matchen, men Sebastian Erikssons mål alldeles före halvtidsvila till 4-2 och hans 5-2-mål på hörna i den 57:e matchminuten klarade inte Helenelund att hämta in. Istället utökades segern till en femålsseger.