SM-Slutspel: Västerås vann knappt mot Vänersborg

Jonas Nilsson

Bollnäs har kvitterat i kvartsfinalserien mot Edsbyn. Bollnäs vann med 3-7 inför storpubliken 3 222.  Per Hellmyrs tillbaka efter sjukdom och gjorde mål och svarade för tre målgivande passningar. Fredrik Åström gjorde mål efter hans sensationell comeback. Samtliga Edsbyns mål kom på hörna.

– Idag gick det känna igen oss igen, tyckte Bollnäs Ville Altonen. Det stämde bättre både offensivt och defensivt. Vi hade bättre fart både på bollen och skridskorna. Nu har vi 1-1 i matcherna och det gäller att vara bra på torsdag om vi ska ta en ny vinst.

Vetlanda 4o pVillaSMVilla Lidköping vann övertygande i bortamötet mot Vetlanda med klara siffror inför rekordpublik i SAPA-Arena. Vetlanda fick mardrömsstart. Redan efter 21 sekunder tog Villa ledningen genom Daniel Andersson.

Det går bra för er! Drömstart och sedan rullar det på eller hur ser du på matchen Johan Sixtensson?
– Ja lite så är det! Bra start på första sen har vi en lite sämre period när de gjort 3-1 men så får vi psykologiska mål i slutet av halvleken och får leda med 5-1! I andra är vi ett nummer större och VBK har egentligen gett upp så det blev en rätt avslagen halvlek.
– 2-0 i matcher, stort fokus på torsdagsmatchen, ödmjukhet är ordet!

Hammarby smSAIK S litenHammarby är i rejäl brygga efter ännu en förlust. SAIK har 2-0 i matcher och Christoffer Edlund var tillbaka och gjorde två mål.
Hammarby får klara sig utan David Pizzoni Elving i den tredje matchen då han ådrog sig grovt matchstraff i samband med ett våldsamt slag.

SAIK-tränaren Anders Jakobsson kommenterar försvarsspelet och matchen:

– Det blir bättre och bättre. Vi gör en riktigt bra match och kontrollerar större delen.

Vänersborg LVästerås SKVästerås och Vänersborg fortsätter att spela jämna matcher, men det är regerande mästarna som drar längsta strået. VSK vinner med uddamålet.

-Riktigt skön seger. Väldigt tät och emellanåt väldigt hård match, sammanfattade Ted Bergström. Men vi åkte ner för att ta en seger oavsett hur det skulle se ut så det känns riktigt bra att åka hem med en 2-0 ledning i matcher nu.

Vänersborg gjorde åter en ”överraskande” bra match mot regerande mästarna. 2-2 i havltid innan Västerås SK gjorde ett snyggt mål i samarbete mellan Jacob Bucht, Ted Bergström och Jonas Nilsson. Därefter hamnade Vänersborg i rejäl brygga när både Joachim Hedqvist och Robin Lundqvist satt på många bänken. Trots det Mikko Lukkarila fick trots två man kort var helt fel fri med Andreas Bergwall, men satte bollen i ribban. Vänersborg kvitterade till 3-3 när en vänerborgare gjorde mål liggandes när Andreas Bergwall tappade ut till en retur. Strax därefter avgör Västerås SK med 2-4. Vänersborg gav inte upp utan reducering till 3-4 när tio minuter återstod i ett samarbete mellan Emil Viklund och Christoffer Fagerström. När fem minuter återstod var det en straffsituation för Vänersborg där huvuddomaren var långt från händelsernas centrum.

– Det var en otroligt solklar straff, och det är otur att vi inte fick med oss den, sa IFK-tränaren Stefan Karlsson till TTELA.

Vänersborg kom inte närmare utan Västerås har 2-0 i matcher i en kvartsfinalserie där matcherna varit bra och jämnare än många trott.