Finland: Botnia åkte på säsongens första förlust i kväll

Slutspelet i Finland SemifinalerJPS som slog ut Helsingfors IFK i kvartsfinalen överraskade i kväll då man gav Botnia säsongens första förlust under serien och slutspelet.

Nico Nevalainen gav JPS ledningen i den elfte minuter och Tuomas Rintala ökade på till 2-0. Under sista kvarten i första halvlek föll Botnia i hop och JPS gick till halvtidsvila med 5-0! Botnia vann andra halvlek inför sin hemmapublik men två mål räckte för att komma i kapp JPS.

I kvällens andra semifinal blev det målrikt värre mellan Akilles och Kampparit.  Akilles stod som segrar med 8-5 mot Kampparit som jobbade i uppförsbacke då Akilles var i ledningen i större delen av matchen. Petteri Lampinen gav hemmalaget ledningen efter tio minuter med Valtteri Hauska kvitterade omgående för Kampparit. Genom mål av Andreas Flinck och Emil Federov återtog Akilles ledningen utökade även på den till 3-1 i halvtid.
Ledningen växte till 5-1 tio minuter in andra halvlek när Ville-Veikko Angeria och Matti Vainio gjorde varsitt mål inom lippet av två minuter.  Matchens sista halvtimme avslutades med ett präktigt målfyrverki med hela sju mål där Akilles hade flermålsledning hela tiden och vann till slut med 8-5.

Matchfakta
Botnia – JPS 2-5 (0-5)
Mål, Botnia: Jimi Heinonen, Tuomas Määtä.
Nico Nevalaionen 2, Sampsa Purhonen, Lasse Tammilehto, Tuomas Rintala.

Akilles – Kampparit 8-5 (3-1)
Mål, Akilles: Andreas Flinck 2, Ville-Veikko Angeria 2, Petteri Lampinne, Emil Fedorov, Rasmus Lindqvist.
Kampparit: Santeri Laitanen 2, Eetu Karhunen, Lasse Kyllönen, Valtteri Hauska.