SM-Slutspelet: Slutsålt i Lidköping! Oscar Gröhn in för Västerås i kväll. SAIK utan Linus Forslund och Villa utan Tim Persson.

1-1 i matcher och idag blir det storpublik i Västerås SK och i Lidköping. Biljetterna är slut i Lidköping. Redan på söndag vet vi vilka som spelar om tio dagar. Om semifinalserierna går till fem matcher så blir det tre matcher till på söndag. Alltså tre matcher på fem dagar.

Västerås SKSAIK S litenSandviken gjorde kanske säsongens bästa match för säsongen. SAIK som av många var favoriter till SM-final och guldet. Västerås tycktes lite ställde över SAIKs rejäla insats i söndags. Västerås måste upp till ”finalnivå” i kväll om det ska bli seger i kväll. Mycket folk väntas i kväll men utsålt blir det förstås inte i ABB-Arena som tar 9 000 åskådare.

Västerås SK har haft Oscar Gröhn på skadelistan länge, men Oscar har varit på väg till spel under hela slutspelet utan ha spelat. Ted Bergström spelade sparsamt i andra kväll efter en smäll mot huvudet senast.  Frågan är om Ted och Oscar Gröhn spelar. Ted Bergström:
-Ja jag kommer till spel, likaså Gröhn.
Allt bra inför kvällen och hur går funderingarna?
– Jodå det har varit bra träningar sen senaste matchen. Vi vill vända tillbaka den här matchserien direkt nu och kommer var stenhårda och rejäla i allt vi gör ikväll. Tror det kan bli en riktig publikfest och bra stämning ikväll dessutom så det ska bli riktigt kul att spela.

Sandvikens AIK åker Västerås SK utan att Linus Forslund kommer till spel. Ett avbräck för Anders Jakobsson, SAIK-tränare:
– Linus kommer inte att spela ikväll läkare avgör när han spelar igen. Svårt att sia om efter de två första matcherna men det är två offensiva lag som kör.

Fullt hus i Lidköping

VillaSMBollnäs miniVilla Lidköping tar emot Bollnäs. Villa kom inte riktigt upp i den nivå som man visat upp i vinter med några undantag. Förvånad att så många rutinerade spelare kan börja spela pojkbandy senast när ni leder med tre mål och knappt 30 minuter kvar? På samma som mot Hammarby borta och Vetlanda hemma i serien.
– Tjusning med lagidrott är att det kan se så olika ut ibland, man kastas mellan himmel och helvete utan att förstå!

Dina funderingar inför kvällens match?
– Det känns jättebra inför kvällen, två riktigt bra träningar måndag och tisdag! Blir en tuff fight igen, vi längtar till kvällen och en fullsatt arena!
Samma gäng som senast förutom att Ludde kliver in och Florén ut.

Ville Altonen satte full fart i båda halvlekarna senast och de fick önskat resultat. Ville Altonen om läget inför kvällens match:
– Känns bara bra. Vi ska göra bättre match än senast vi var i Lidköping. Då var vi inte med och Villa kunde vinna rätt enkelt. Vi fick mycket energi av vinsten senast hemma och det tar vi med oss till kvällens fight. Ikväll måste vi leverera för att vinna.

Om Jens Wik kommer till spel i Bollnäs lämnade Ville inget svar på.

Läs också